The expanse

expanseLa ciència ficció té un públic molt fidel. Molt dolenta ha de ser la sèrie o la pel·lícula per no atraure un bon grapat de públic però molt poques aconsegueixen arribar al status de sèries de culte. Dins aquest status podem trobar Battlestar Galactica, Firefly o Babylon 5 per posar alguns exemples però són moltes més les que es queden pel camí. El remake de V, Falling SkiesDefiance o Andromeda ho han intentat sense èxit i ara és The Expanse qui vol obrir-se camí. Vistos els dos primers capítols puc dir que fa prou bona pinta però el mateix vaig dir de Defiance i mireu com ha acabat.

The Expanse ens situa dos-cents anys en el futur i amb la raça humana colonitzant tot el sistema solar. L’expansió de la humanitat ha creat tensions entre els humans terrestres i els colonitzadors de Mart fins al punt d’estar al límit de l’esclat d’una guerra. El detectiu Joe Miller (Thomas Jane) de la colonia Ceres i el primer oficial Jim Holden (Steven Strait) de la nau Canterbury es veuran embolicats en una conspiració per provocar aquesta guerra.

The Expanse està basada en la saga de novel·les escrites per James S.A. Corey (nom utilitzat pels dos escritors Daniel Abraham  i Ty Franck) i això sembla jugar-hi a favor. La sèrie té una base on sostenir-se i un camí per on avançar. Ara faltarà veure si aquest camí és sòlid o es queda en no res.

Com ja he comentat de moment només porto dos capítols però les sensacions generals que transmet són força bones. Per una banda tenim uns personatges protagonistes (principals o recurrents) força interessants i que es veuen còmodes dins el paper, per l’altre cal sumar-hi un argument prou interessant amb dues societats enfrontades a punt d’arribar al límit i certes conspiracions que volen aprofitar aquesta situació però el que més m’ha cridat l’atenció de la sèrie és el realisme que desprèn. Sèries com Battlestar Galàctica o Firefly tenien un aire de realitat que també es respira a The Expanse. És molt aviat per arribar a comparar-la amb qualsevol d’aquestes però la sensació hi és. La gravetat dels planetes afecta la fisiologia dels humans, el llenguatge propi barrejat amb l’humà (anglès com no podia ser d’una altra manera) o, fins i tot, les dificultats de la navegació espacial es tracten d’una manera que els fa molt creibles per l’espectador.

The Expanse compta amb 10 capítols i una segona temporada ja confirmada. Els dos primers m’han agradat molt, a veure com segueixen els altres.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda