The gifted

Els mutants són una espina clavada per Marvel Studios. Durant els anys 90 i per culpa dels problemes financers que arrossegava l’editorial, Marvel es va veure obligada a vendre els drets d’explotació d’alguns dels seus personatges claus a diferents estudis de Hollywood que s’asseguraven la seva propietat. Amb la creació de Marvel Studio i la gestació del MCU personatges clau com Spiderman, Venom, Els quatre fantàstics o la majoria dels X-men -com a mínim els més coneguts- en van quedar exclosos per culpa d’aquest conflicte de propietat.

Fa poc hem pogut veure com Sony i Marvel Studios arribaven a un acord per Spiderman i sembla que les postures entre FOX (propietaria dels X-men) i Marvel s’estan acostant però de moment costarà veure  un mutant (o sentir dir la paraula) en una pel·lícula del MCU. Mentrestant la FOX no vol desaprofitar l’auge dels superherois i ha presentat una proposta interessant amb The Gifted.

Durant molt temps van córrer rumors d’una sèrie amb els X-men com a protagonistes però al final s’ha creat una sèrie ambientada a l’univers mutant però en una línia de temps diferent i amb protagonistes mutants creats especialment per la sèrie i d’altres menys coneguts del còmic. The Gifted ens situa en un futur on els mutants pràcticament han desaparegut i els pocs que queden viuen amb la por de ser descoberts pel Servei Sentinel, una policia especialitzada en la persecució de mutants. La base de la sèrie és el descobriment dels poders mutants per part de dos adolescents i els esforços dels seus pares per protegir-los. Junts s’uniran a la resistència mutant per buscar una sortida del país i escapar de la persecució dels Sentinel.

A través de FOX España hem pogut veure els dos primers capítols i el resultat és més que correcte. Una sèrie sobre superherois diferent del que havíem vist fins ara i que utilitza els poders dels seus personatges com a complement de la història. The Gifted no és The Flash, Supergirl o Agents of SHIELD, sèries de superherois de manual, The Gifted s’assembla més a Agent Carter, sèrie molt incompresa que val la pena reivindicar de tant en tant.

Les comparacions són horribles però inevitables. The Gifted ha coincidit en el temps una altra sèrie de l’univers Marvel, Inhumans i no ha fet més que remarcar les mancances que tenia l’aposta de Marvel pel grup liderat per Rayo negro.  FOX ha aconseguit crear un grup de personatges factibles lluny dels cosplayers amateurs de la sèrie de Marvel. La diferència també és abismal amb els efectes especials, sense ser res de l’altre món els efectes de The Gifted es veuen ben fets i ben integrats amb la imatge real, cosa que tampoc veiem a Inhumans.

Un dels problemes que pot patir The Gifted és el desequilibri entre els seus protagonistes. Mentre que la part formada per la resistència mutant és interessant i carismàtica, la part familiar no acaba de fer-me el pes. Part del problema és tenir dos adolescents com a protagonistes, l’altra és tenir Stephen Moyer. Veurem com es desenvolupa la història amb el pas dels capítols i si aquest desequilibri es queda només en una sensació meva.

The gifted planteja una bona arrencada i ens situa en una línia temporal interessant i molt explotable. Esperem que FOX sigui capaç de mantenir el nivell dels primers capítols durant tota la primera temporada.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda