The good wife – secció VHS

La vaig començar a veure quan es va estrenar l’any 2009 però el primer capítol em va semblar un nou procedimental sense res prou interessant per donar-li una oportunitat. A mesura que passaven els anys i les temporades les veus a favor de la sèrie em van fer replantejar recuperar-la però sempre es quedava enrere.

Ara, vuit anys després de la seva estrena i un després de la seva finalització, puc dir clarament que em vaig equivocar i que després de veure dues temporades estic totalment enganxat a The good wife. El més curiós del cas és que són els secundaris els que m’han enganxat a la sèrie molt més del que ho ha fet la protagonista.

Explicar a hores d’ara de què va The good wife em sembla una mica ridícul però molt per sobre diré que tracta d’una dona que veu la seva vida alterada quan el seu marit és empresonat per corrupció i descobreix que l’enganyava amb una prostituta. És un resum molt simple i a sèrie va més enllà amb trames secundàries i amb una trama principal que es va ampliant a mesura que passen els capítols.

Com he dit al principi per mi el pitjor de The good wife (fins on he vist) és la seva protagonista. El problema no és amb l’actriu, Juliana Margulies fa seu el paper i té moments brillants però al personatge li falta definició i gràcia i se’m fa molt difícil empatitzar amb ella. No entenc moltes de les seves reaccions i quan sembla que està a punt d’explotar el seu potencial fa un gir i torna al personatge dubitatiu del principi. En canvi els secundaris em tenen el cor robat. Des dels més insignificants com poden ser els jutges dels casos fins als que comparteixen protagonisme amb Margulies, tots tenen una personalitat pròpia que els fa molt més interessants que la protagonista.

Curiosament un dels punts negatius que vaig trobar quan la vaig veure per primera vegada és ara un dels seus punts forts. El que jo pensava que es convertiria en una nova sèrie procedimental sobre judicis i casos judicials en realitat es converteix en una sèrie que utilitza els judicis com una excusa per explicar diverses trames principals que poc tenen a veure amb els casos individuals que tracta.

En definitiva, The Good wife és d’aquelles sèries que m’ha fet canviar d’opinió i adonar-me de l’error d’una decisió precipitada. Em queden cinc temporades per endavant i molt pot passar però avui dia puc dir que sense ser una de les meves sèries de capçalera sí que ha aconseguit interessar-me el suficient per  a seguir-la de manera constant.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda