The iron giant

iron_giantAbans de Los increibles, Ratatouille o MI: Protocolo fantasma, Brad Bird va dirigir una magnífica peli d’animació que va passar molt desapercebuda per el públic. Es tracta de The Iron Giant, una petita obra mestra capaç d’emocionar a grans i petits per igual.

Ambientada durant la guerra freda i amb el pànic per un holocaust nuclear entre Estats Units i la Unió soviètica com a teló de fons l’argument explica la història d’amistat entre un nen i un robot gegant vingut de l’espai. Com podeu veure no inventa res de nou però el que destaca és la maduresa amb la que tracta el tema. En una època on les pelis d’animació eren un producte purament infantil The Iron Giant tracta el tema d’una manera adulta i (en ocasions) dura.

Feia molt que no la revisava i aquesta vegada vaig tenir l’oportunitat de fer-ho amb la meva filla petita al costat. És emocionant veure com els més petits descobreixen i s’emocionen amb el mateix que et va divertir i emocionar a tu fa uns anys.

Si teniu l’oportunitat mireu-la, val molt la pena.

“I am not a gun” – The iron giant (1999, Brad Bird)

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda