The last Sharknado. It’s about time

Normalment una saga cinematogràfica treu una nova entrega cada dos o tres anys, Sharknado només n’ha necessitat cinc per treure sis entregues. L’absurda saga de tornados formats per taurons es va donar a conèixer l’any 2013 i es va convertir en un fenomen viral gràcies a les xarxes socials. Amb l’èxit obtingut era evident que The Asylum, SyFy, Ian Ziering i Tara Reid – dues estrelles vingudes a menys que han trobat la salvació a la sèrie Z – no deixarien passar l’oportunitat d’esprémer al màxim les possibilitats de la saga.

El primer Sharknado era un entreteniment divertit fet sense vergonya ni criteri però a mesura que s’acumulaven les entregues la cosa va començar a perdre la gràcia fins a arribar a caure en l’oblit dels propis fans. Una mica conscients d’això, actors i productores han pres la decisió de tancar el cicle amb aquesta última entrega que, casualment, recupera l’esperit de la primera i torna a entretenir i divertir.

Ara tampoc us penseu que aquesta última entrega ha fet un gir espectacular i s’han reinventat per convertir-se en una pel·lícula decent. The last Sharknado. It’s about time és dolenta amb ganes però d’aquell dolent ben fet que t’arranca un somriure i que té moments brillants.

La història segueix immediatament després de Sharknado 5 amb la Terra destruïda i en Fin (Ian Ziering) enviat al passat pel seu fill del futur amb la missió de destruir el primer Sharknado i evitar així la destrucció del planeta. L’argument és tan simple com inútil i només serveix com a base per anar presentant diferents gags a través del temps. La diferència que podem trobar aquesta vegada és que els gags tenen una mica de gràcia i que les referències al frikisme i a la cultura pop són constants. Poques pel·lícules poden presumir de tenir dinosaures, l’espasa Excalibur, referències a Star Wars, Back to the future i altres pel·lícules de culte, frases de La princesa prometida i components de The Offspring (brillant el moment on apareixen amb les notes de Pretty Fly (for a white guy) de fons) en un mateix guió. També són constants els cameos de personatges coneguts però el moment més hilarant és la conversa entre Ziering i Tori Spelling preguntant-se si es coneixen de l’institut.

Tot sembla indicar que realment The Last Sharknado. It’s about time serà l’última entrega de la saga o, com a mínim, amb el grup de protagonistes que coneixem ara. Tampoc ens hauria d’estranyar si Syfy decideix d’aquí a un temps tornar a reviure la saga d’alguna altra manera però almenys han tancat aquesta esbojarrada aventura amb un final més o menys digne.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda