The leftovers

leftovers_posterThe leftovers és una de les grans i esperades estrenes de l’HBO d’aquest any. Basada en la novel·la homònima de Tom Perrotta (co-creador de la sèrie) ens explica les repercussions que té per la societat que el 2% de la població desaparegui sense deixar rastre ni explicació. De moment n’hem pogut veure dos capítols i les sensacions que m’han produït són complicades.

Al costat de Perrotta tenim Damon Lindelof, un dels creadors i showrunners de Lost cosa que condiciona bastant la sèrie, no només per la qualitat esperada, també per les odioses comparacions.

Comentant el primer capítol per twitter vaig tenir la sensació que no era l’únic que compartia aquest desconcert però algú més entès que jo em va comentar que HBO es mereixia un vot de confiança. Estic d’acord amb aquesta puntualització però cal recordar que tot i els èxits de la cadena formar part d’aquest grup garanteix una bona factura, no un bon argument (mireu com ha denigrat True Blood) i una bona sèrie necessita tant d’una com de l’altre.

The leftovers presenta una magnífica factura tècnica, uns personatges interessants i unes situacions intrigants al mateix temps que desconcertants. Així doncs, quin és el motiu del meu desconcert? Encara no tinc clar cap on va la sèrie o què ens vol explicar.
Moltes situacions són interessants. L’aparició d’un culte als desapareguts format per una societat que no parla i fuma constantment, la desafecció d’uns joves que passen les nits jugant a uns joves desconcertants i una mica macabres, les paranoies del protagonista i un etcètera d’històries que són atractives de forma individual però que em costa veure en conjunt. I és aquesta falta d’una història principal que em provoca cert allunyament.

Són deu capítols que es podran valorar molt millor en conjunt. Un cop acabada podrem  veure clar si ens han venut fum o la sèrie seguia un camí que alguns han pogut veure i jo encara no.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda