The Magicians

image

La setmana passada SyFy Espanya va estrenar els dos primers capítols de The Magicians, la nova aposta per un món fantàstic i inspirada en la saga de llibres de Lev Grossman (que desconeixia prèviament).

Hi ha mitjans que defineixen The Magicians com un Harry Potter per adults, si ens fixem element a element no els hi falta raó. Quentin Coldwater és un noi inadaptat que s’ha passat la vida llegint i rellegint una saga de llibres fantàstics inspirats en el món alternatiu de Fillory. Juntament amb la seva amiga Julia, es presenten a unes proves per accés a la Universitat però acaben arribant sense saber-ho a una Universitat de Màgia (Brakebills) on els hi fan unes proves d’accés. Sí, de moment el paral·lelisme amb Harry Potter és bastant evident. Quentin òbviament passa les proves, però Julia no. En posteriors posts discutiré sobre la trama de la Julia ja que a priori la trobo més original però condueix directament a spoilers.

Més paral·lelismes? Brakebills és Hogwarts versió Sensació de Vivir. Estudiants dividits per Físicos, psíquicos… enlloc de Griffindorf, Slytherin… Què hem de dir dels companys de classe? Per exemple que l’Alice és la nova Hermione. M’entretinc amb ella perquè es la única del grup a la que li donen certa profunditat i aporta un misteri que pot conduir a la ruina a Brakebills. Harry Potter tenia en Voldemort… i aquí? No diré massa res, ja que poca cosa s’explica en el primer capítol, però la seva entrada produeix una escena molt perturbadora, i més tenint en compte el to més adolescent de tota la sèrie.image

La valoració general és que tot i les coincidències amb Harry Potter m’ha agradat i em produeix curiositat el món on està basat. Les coincidències no tenen perquè ser un factor negatiu i potser amb el temps les trames van divergint. N’estarem atents.

Nota pels responsables de la sèrie: els moviments de mans que es fan servir pels encanteris són ridículs. O encanteris afegint veu o segells estil Naruto, però la opció que fan servir em fa sentir vergonya aliena.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda