The Newsroom – abans del final

newsroomThe Newroom va ser una de les sèries de la temporada passada que no em vaig cansar de recomanar a tothom qui em volgués escoltar. Trames interessants, diàlegs ràpids i intel·ligents i una qualitat que la va convertir ràpidament en una de les meves preferides. La sèrie respirava Sorkin per tots costats i em va fer oblidar aquell pensament que m’apareix de forma ocasional de recuperar The West Wing. No és d’estranyar doncs que esperés la segona temporada com si fos el desitjat oasi durant una travessia pel desert.

Encara queden tres capítols per acabar aquesta segona temporada però he volgut fer aquesta entrada per evitar que el que ha de venir en aquests tres capítols em faci oblidar la sensació que estic tinguen en aquests moments. La sensació que la sèrie ha perdut força i qualitat, entretenint-se massa en trames personals i oblidant el que feia gran la sèrie, les notícies.

Els canvis sempre són difícils i si els capítols de la primera temporada eren situacions aïllades que ens servien per presentar els personatges, aquesta segons s’ha centrat en una única trama principal farcida d’històries secundàries. Si a la primera temporada passàvem el 80% de la sèrie al plató de The News Night i un 20% al carrer amb les històries personals, les xifres han girat en aquesta segona. La força del programa de notícies de Will McAvoy es veu relegada a un segon pla per donar cabuda a trames romàntiques. Marcar una temporada amb una història com a eix únic fa que necessitis omplir capítols amb històries que no tenen el mateix nivell que la principal i, en conseqüència, fan baixar el nivell general. Històries que simplement serveixen per no avançar massa ràpid en la trama principal i, lluny d’aprofundir en el caràcter dels personatges ens els converteixen en uns estereotips massa vistos a televisió.

newsroom2

I doncs perquè no esperar tres capítols a fer l’entrada? Doncs per què estic convençut que en aquests tres capítols és on la sèrie tornarà a ser el que era, on el final del capítol d’aquesta setmana és el que donarà pas al plat fort de la sèrie i no vull que aquest gran final que es preveu em faci perdre la perspectiva del que ha sigut una temporada irregular.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda