The Newsroom

newsroomAquest cap de setmana ha tornat The Newsroom, ens hem tornat a trobar amb Will McAvoy (Jeff Daniels), MacKenzei McHale (Emily Mortimer), Jim Harper (John Gallagher Jr.) i tot l’equip de News Night, un equip que ara ja ens és familiar i uns personatges que coneixem o que creiem conèixer.

Si bé la primera temporada es va centrar a presentar els personatges, el seu caràcter, les seves motivacions, mostrar-nos el funcionament d’un programa nocturn de notícies i definir el to de la sèrie aquesta va més per feina.

En el primer capítol veiem que l’equip perfecte de la primer temporada ha sofert un fort revés i que les relacions entre els protagonistes se n’està ressentint. A la primera temporada McAvoy carrega fort contra el Tea Party i aquestes declaracions tenen conseqüències en l’inici d’aquesta temporada, conseqüències per ell, la cadena i, en resum, per tot l’equip. A més veiem que l’equip ha comès un error greu en una notícia que pot portar greus repercussions. En forma de flashbacks aquest primer capítol ens mostra com l’equip es comença a deteriorar i com un cas anomenat Genova (a veure si McAvoy tindrà els papers de Barcenas) posa contra les cordes l’equip de News Night.

newsroom2

Com passava a la primera temporada Aaron Sorkin (reverencia) barreja les trames del programa televisiu amb trames personals. Així doncs tornem a trobar el triangle amorós entre Maggie, Jim i Don però alguna cosa que encara desconeixem ha fet canviar el caràcter de Maggie (una magnífica Alison Pill) al mateix temps que hem perdut la pista a Jim. La resta de secundaris (Dev Patel, Olivia Munn o Sam Waterson) es segueixen mantenint al nivell de la sèrie i sembla que a poc a poc aniran agafant protagonisme. La incorporació de Hamish Linklater com a Jerry Dantana també sembla que donarà molt joc.

Sèrie 100% recomanable amb tot l’estil Sorkin, diàlegs llarg i ràpids, moments trepidants i un guió intel·ligent i crític amb els temps que estem vivint.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda