The rain

Plataformes com Netflix ens permeten arribar a produccions a les quals no tindríem opció d’entrar-hi de forma habitual. The rain és una d’aquestes propostes, llàstima que el resultat sigui molt decebedor.

Un terrible virus portat per la pluja ha acabat amb la major part de la humanitat. Sis anys després de la catàstrofe dos germans es veuen obligats a sortir del búnquer on estaven refugiats i fer front a un món totalment diferent del que havien deixat enrere.

The rain ens porta a un món apocalíptic que arranca de manera interessant però que es desinfla molt ràpidament. I per molt ràpidament em refereixo als cinc primers minuts on ja comences a intuir que els protagonistes són rematadament imbècils. Al cap de deu minuts es confirma del tot.

Malgrat que la idea inicial pot semblar força original, el cert és que The rain no tarda gens a caure en els tòpics del gènere apocalíptic que hem vist en infinitat de pel·lícules i sèries. L’argument és previsible fins a avorrir i els girs de guió es veuen a venir a dos capítols de distància. Trobem la típica comuna feliç que amaga un fosc secret, la típica corporació maligne que és la culpable de tot i un llarg etcètera de característiques que coneixem de sobres.

Els personatges tampoc es queden enrere. Els protagonistes són tan plans com les interpretacions dels actors que els representen. La sèrie s’esforça a posar dramatisme al seu passat una sèrie de flashbacks que capítol a capítol ens va presentant els protagonistes però que també cauen en tòpics que veiem venir de lluny. El més interessant de les interpretacions és la sorprenent semblança de la protagonista Alba August amb l’actriu anglesa Rosamund Pike. Una semblança que acaba en el físic.

Cal destacar la producció de la sèrie que ens deixa un bon molt bon gust de boca en l’apartat visual. La sèrie es veu ben treballada i amb uns efectes senzills però ben executats i molt ben integrats. El mateix passa amb la banda sonora de la sèrie amb uns quants temes musicals molt recomanables. Malauradament és l’únic que podem salvar de The rain.

La sèrie consta de vuit episodis de 40 minuts de duració amb tot preparat per una segona temporada que ja us puc avançar que no veuré. Només la puc recomanar a tots aquells que encara seguiu setmana a setmana The walking dead; si sou capaços d’aguantar aquells imbècils us encantaran aquests.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda