The toys that made us – part II

A principis d’any us va parlar de The toys that made us, una magnífica sèrie documental sobre les joguines que van marcar la generació que vam néixer entre els 70 i els 80. El documental està format per vuit capítols però es va treure en dues temporades de quatre episodis, a finals de maig es va estrenar la segona temporada amb nous capítols que mantenen el nivell que ja vam veure a la primera.

Star Trek, LEGO, Transformers i Hello Kitty són les marques/joguines escollides per protagonitzar aquesta temporada i, igual que passava a la primera temporada, cada capítol ens explica de forma divertida i didàctica la història de cadascuna. Des del naixement de la idea fins a la situació actual passant per l’evolució que han patit o els alts i baixos que han tingut les companyies.

Tot i que aquesta vegada no m’he sentit tan identificat amb les joguines escollides, el contingut del documental és igual d’interessant que amb l’anterior entrega. A casa van entrar en He-man abans que l’Optimus Prime i era dels pocs nens que tenien Tente en comptes de LEGO (un drama).

El capítol tenen un to lleuger i entretingut però això no va renyit amb oferir gran quantitat d’informació i entrevistes molt interessants amb creadors o especialistes en la marca en questió. No puc evitar fer la comparació amb el documental sobre els Funko del que us vaig parlar fa poc, tant de bo s’hagués acostat una mica al que ens ofereix The toys that made us.

A part del treball d’investigació, que és el mínim que se li demana a un documental, el punt fort de The toys that made us és el treball d’edició. Els responsables han aconseguit donar a cada capítol un ritme àgil i dinàmic sense caure en la burla i fent que els quaranta minuts passin volant al mateix temps que t’ofereixen constantment informació, dades i anècdotes interessants.

Uns documentals sobre joguines pot semblar frívol i sense interès però si doneu una oportunitat a The toys that made us veureu com n’esteu d’equivocats.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda