The toys that made us

Si vareu néixer durant els anys 70 o 80 i passàveu més tardes tancats a la vostra habitació que jugant a futbol pels carrers el més segur és que ‘The toys that made us‘ us porti uns grans records de la vostra infantesa. Aquells temps on la paraula friki no existia, no estava de moda llegir còmics i ser culturalment dispers (m’encanta aquesta definició) era sinònim de ser el marginat de classe.

The toys that made us és un documental de 8 episodis que ens mostra l’origen i tot de dades molt interessants sobre les joguines que, per un motiu o un altre, van revolucionar el sector. Per ara només n’hi ha disponible quatre dels vuit episodis, els que ens parlen de Star Wars, Barbie, He-man i G.I.Joe.

Cada capítol està centrat en una joguina però tots mantenen el mateix estil per donar una continuïtat als capítols. Ens parlen dels orígens de la joguina, els problemes de desenvolupament, la recepció del públic i un llarg etcètera d’informació interessant i curiosa. Coneixeu l’existència d’una amiga de la Barbie a qui li creixien els pits? O que els creadors de He-man no confiaven en el nom de He-man i els Màsters de l’Univers? Aquestes i moltes més curiositats s’expliquen al llarg de petites entrevistes que ens van acompanyant durant cada capítol.

Per si mateixa la informació que ens presenta cada capítol ja és molt interessant però amb el treball d’edició fet pels creadors del documental es torna divertida i entretinguda. L’edició en cap moment manipula les declaracions dels entrevistats si no que s’utilitza per donar ritme al capítol i que no es converteixi en un constant de dades. Cada capítol també ve acompanyat de tot d’informació de l’entorn de la joguina, des d’entrevistes a un dels més grans col·leccionistes de Star Wars a la sèrie d’animació de G.I.Joe passant pels còmics que acompanyaven cada figura de He-man. 

En el meu cas a casa, deixant de banda els playmobils, la joguina predominant eren els G.I.Joe – vaig arribar a tenir el magnífic hovercraft – seguits d’en He-man i els Màsters de l’Univers. Vaig tenir poques figures de Star Wars de Kenner tot i que encara conservo un Han Solo i crec recordar que cap Barbie però veure el documental m’ha fet tornar a reviure tardes inacabables on petites figures inanimades cobraven vida per viure mil i una aventures

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda