The walking dead

walking2Ha tornat The walking dead i, com cada temporada, he tornat a picar. Malgrat els meus renecs i emprenyades de temporades anteriors cada vegada que comença una nova temporada torno a caure en el parany de voler saber la sort d’en Rick Grimes i el seu grup. Crec que m’he convertit en un zombi de The walking dead que en comptes d’alimentar-se de parts humanes necessita la seva dosi setmanal de la sèrie de la AMC. Per sort aquesta setmana m’han donat menú del bo. El capítol ha estat impecable, la temporada comença bé. A veure com acabarà.

Al final de la temporada passada ja vam veure que Terminus no era el santuari esperat, més aviat era un dels pitjor malsons al que s’havien d’enfrontar en Rick i companyia. El gran dubte era veure com aconseguirien escapar i quan duraria la trama  del grup caníbal. El primer capítol ens ha tret de dubtes: 40 minuts. Aquest és el temps que han necessitat en Rick i en Daryl amb força ajuda de la Carol per posar punt final al seu captiveri i a la xarxa de menjar ràpid que s’havien muntat. En un capítol trepidant amb un to gore com feia temporades que no veiem alguns dels personatges han recuperat el caràcter que havien perdut feia temps. L’actitud desafiant d’en Rick moments abans de ser degollat m’ha recordat aquell Rick autoritari del final de la segona temporada i en el que tantes esperances vam dipositar. “If you’re staying, this isn’t a democracy anymore” va dir en aquell moment però després es va desinflar el globus, avui sembla que ha tornat. Un altre dels grans que marca territori en aquest inici de temporada és la Carol. El personatge dèbil i espantadís del principi s’ha convertit en una dona freda i forta, capaç de fer el necessari per sobreviure i ajudar els seus. És el personatge que més ha evolucionat i un dels que en aquests moments és més interessant.

Pel que fa la resta tot segueix igual. Molts dels personatges secundaris serveixen per acompanyar i poc més i segueixi pensant que seria bo per la sèrie prescindir d’algun d’ells. Personatges com en Glenn, la Maggie, en Tyreese, en Bob o la Sasha ja han donat tot el que podien donar i no costaria prescindir d’algun d’ells. Per altra banda trobo a faltar alguna menció a la Beth, la darrera vegada va ser vista en el maleter d’un cotxe i mai més n’hem sabut res.

walking1

Del capítol d’aquesta setmana només m’ha sobrat l’intent de justificació dels habitants de Terminus. De mala gent n’hi ha sempre i no em cal veure com les circumstancies els han empès fins allà. L’intent de justificació m’ha fet l’efecte contrari, no els disculpa (si era la seva intenció), encara els converteix en més culpables. Una cosa és sobreviure fent el necessari, l’altre és convertir-se en uns psicopates caníbals. En feia prou en saber què feien i com ho feien, no em feia falta el perquè.

Terminus ha acabat (o no? Recordem que no sabem si han quedat supervivents) i ara la sèrie torna a la carretera. Si tornarem a tenir grans episodis com aquest o es repetiran les inaguantables caminades de la temporada anterior és una cosa que només el pas dels capítols ens dirà. També faltarà veure quines conseqüències té l’escena final amb l’aparició sorpresa. Enfrontament a la vista o una manera simple de mantenir l’atenció del públic?. De moment aprofitem aquesta setmana per veure la sèrie amb bons ulls que sempre serem a temps a canviar d’opinió.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda