The walking dead – spoilers, molts spoilers

walking3En un diccionari televisiu modern al costat de la definició de cliffhanger hi ha d’aparèixer per força una fotografia de The walking dead. Des de la primera temporada que la sèrie viu de finals de temporada o midseasons impactants, algun capítol impressionant i una legió de fans més voraç que els mateixos morts vivents de la sèrie.

Molt sovint m’heu sentit (o llegit) criticar The walking dead i aquesta temporada no serà diferent però reconec que en línies generals aquesta ha sigut de les temporades bones. Fa temporades que la sèrie viu del crèdit del còmic de Robert Kirkman i d’una generació que pensa que el fenomen zombi neix amb aquesta sèrie.

Aquesta temporada s’ha centrat en la trama d’Alexandria i en la transformació del grup d’en Rick i la seva obertura als habitants del petit assentament. Per començar ens hem trobat amb el pla d’en Rick per salvar la ciutat d’Alexandria dels caminants de la pedrera, un pla que resulta fallit a causa de l’atac dels Wolves. Aquest atac ens dóna un dels bons capítols de la temporada, amb una Carol desencadenada i un dels moments més esperats de la sèrie: la mort d’en Glenn. Malauradament la sèrie fa temps que no s’atreveix a anar més enllà i passats dos capítols ens el salva d’una manera totalment inversemblant. L’atac a Alexandria deixa seqüeles a les defenses de la ciutat que està envoltada per caminants i ben aviat aconsegueixen entrar i envair-la. Aquí tornem a tenir un dels grans moments de la temporada, amb una gran part del grup caminant camuflats amb vísceres entre un incomptable nombre de caminants. En aquesta escena també tenim un dels moments més divertits de la sèrie amb un dels petits imbècils de la temporada morint devorat davant la mirada del grup. Per mala sort també es mengen la seva mare que començava a tenir feeling amb en Rick. La sèrie també fa una nova aproximació al còmic deixant el repel·lent d’en Carl sense profunditat de camp al volar-li un ull a mans d’un altre adolescent. Si una cosa ens ha ensenyat The walking dead és que si vols sobreviure a un apocalipsi zombi el primer que has de fer és matar  (o abandonar) tots els adolescents del grup.

walking1

Superada la invasió zombi amb un gran i poc creïble esforç per part de tots els habitants d’Alexandria tot sembla tornar a la normalitat. La vida és relaxada, en Rick que fins fa uns mesos perdia el cap per la Jessie ara es fa a la Michonne, la Carol que era una màquina de matar comença a tenir consciència i tot és feliç i de color de rosa però com que la sèrie necessita més capítols i temporades ara resulta que els aliments s’estan acabant. D’ença  que va començar l’epidèmia zombi els habitants d’Alexandria han construït unes grans muralles però ni un trist hort.
Com acostuma a passar en aquesta sèrie sempre que apareix un problema, apareix una solució. En aquest cas de la mà d’un personatge anomenat Jesús que forma part d’un nou assentament situat a poc més d’un dia d’Alexandria però que fins ara ningú havia descobert. El grup d’en Rick comença a negociar amb els habitants de The Hilltop oferint armes a canvi de menjar i descobreix que existeix un grup anomenat The Saviors que es dedica a extorsionar assentaments de manera brutal. Com no podia ser d’altre manera el grup d’en Rick no decideix sotmetre’s  a aquest grup i s’enfronta amb ells. Podríem dir que ells tiren la primera pedra i desperten la bèstia. El grup d’en Rick ataca abans de ser atacat i això li passa factura.

walking4Amb la trama del Governador i dels Wolves ja vam patir un atac directe a l’assentament del grup i com a mínim la sèrie té la dignitat de no repetir idees (o no gaires) i aquesta vegada els Saviors es dediquen a jugar amb el grup fins a portar-los davant del seu cap. He repetit mil vegades que deixava la sèrie i que estava cansat de les trampes i cliffhangers amb les que s’intenta atrapar l’espectador però aquesta vegada m’ha deixat amb ganes de veure com segueix. No per veure quin dels personatges ha mort a mans d’en Negan (el cap dels Saviors)  perquè m’és bastant indiferent qui viu o mort a la sèrie, sinó per veure com evoluciona aquest nou personatge. Els poc més de cinc minuts que apareix Jeffrey Dean Morgan en el paper de Negan ja el converteixen en un dels personatges més interessants de la sèrie.

A l’octubre d’aquest mateix any tornarà The Walking Dead i, per primera vegada en anys, tindré ganes que ho faci perquè per primera vegada en anys ha aparegut un personatge interessant. Faltarà veure si la sèrie l’aprofita o no.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda