0

Trio de superherois

Mentre que cinematogràficament la batalla entre Marvel i DC té un guanyador destacat, televisivament la cosa està bastant més igualada. Marvel té molt guanyat amb Daredevil i Agents of SHIELD però DC es defensa amb un brillant The Flash i una entretinguda Supergirl. Jessica Jones, Arrow, Luke Cage i DC Legends of tomorrow simplement fan de suport a les grans de cada casa.

flashsupergirl

El triangle de superherois de DC el formen l’univers The Flash, Supergirl i Arrow. A diferència de Marvel que ha decidit crear un macrounivers entre televisió i cinema, DC ha tingut clar des del principi que televisió i cinema formen realitats diferents. L’elecció d’Ezra Miller com a el Flash cinematogràfic deixant de banda el gran personatge creat per Grant Gustin o l’aparició d’un Superman totalment nou a Supergirl deixen molt clara la posició de DC. Aquesta diferència té punts positius i negatius per les dues bandes. L’univers Marvel es pot fer difícil de seguir i l’univers DC pot tenir incoherències amb el del cinema que poden despistar l’espectador. Cap camí és millor que l’altre, avui em vull centrar en el de DC televisiu que malgrat la diferència de pressupost i mitjà és molt més ric i interessant que el cinematogràfic.

arrowAmb cinc temporades a l’esquena Arrow és la més veterana de les sèries de DC i avui en dia la més fluixa de les tres. La sèrie basada en Oliver Queen i el seu alter ego Green Arrow va tenir un bon inici. Una sèrie d’acció sense moltes pretensions però que aconseguia entretenir bastant. Al llarg de les temporades la sèrie va anar agafant una deriva més adolescent i amb unes trames més poc treballades com va quedar demostrat en el desenllaç de la tercera temporada i amb la quarta temporada en general. Aquesta temporada comença amb un estil una mica més fosc i amb un intent de regenerar la sèrie amb nous personatges. És aviat per notar els resultats però l’arquer verd s’haurà d’esforçar molt per arribar al nivell dels seus companys d’univers.

El cas de Supergirl és realment curiós. La primera temporada la sèrie era de la cadena CBS – a diferència de The Flash i Arrow que eren (són) de The CW – però la sèrie va tenir un cameo de Grant Gustin i el seu Flash. Aquesta relació vinculava dos universos aparentment diferents en un de sol. Aquesta segons temporada Supergirl ens arriba via The CW compartint casa amb les altres dues sèries. De fet un dels moments més esperats d’aquesta temporada és el ja anunciat crossover entre les tres sèries amb DC Legends of tomorrow també posada per allà al mig. Supergirl és el que podem considerar un plaer culpable però té un punt d’entreteniment lleuger que la fa molt agradable. Igual que passa amb Arrow i The Flash la presència de secundaris de l’univers DC és extremadament abundant.

supergirlAquest any al costat de Melissa Benoist com a Supergirl, hem pogut posar cara al Clark Kent/Superman televisiu. L’escollit per interpretar aquest paper és Tyler Hoechlin. No té la presència de Henry Cavill però sí un to més lleuger que lliga bé amb la sèrie. Al principi hi havia dubtes si Supergirl formava part o no de l’univers cinematogràfic, la sèrie jugava molt amb parlar de l’home d’acer sense mostrar-lo i això deixava l’incògnita a l’aire. La presència de Hoechlin ho aclara tot.

Supergirl és la més “adolescent” de les tres però no per això la més fluixa. A diferència d’Arrow que no ha sabut trobar el seu to o de The Flash que s’ha posat al capdavant, Supergirl ha mostrat les seves cartes des del principi i ha anat de cara creant una personalitat pròpia.

flashEl primer premi se l’emporta The Flash. La sèrie va començar amb un estil adolescent molt semblant al que més endavant tindria Supergirl però a poc a poc les trames es van anar tornant més complexes i adultes. El personatge de Barry Allen ha anat creixent al llarg de les temporades i el mateix han fet els secundaris que l’acompanyen. The Flash és, de les tres, la sèrie on més personatges de l’univers DC han passat al llarg dels capítols. Cada capítol t’obliga a tenir a mà la wikipèdia per saber d’on surt aquest personatge o l’altre.

Si la temporada passada The Flash ens introduïa els múltiples universos en aquesta toquem les paradoxes temporals. Amb l’arc argumental de Flashpoint com a trama principal la sèrie busca reinventar-se i donar nova vida als personatges que ja coneixem fent-los així més interessants.

Arrow, The Flash i Supergirl formen el trio perfecte que DC no ha sabut trobar al cinema amb Batman, Superman i Wonder Woman i, més important, han donat al públic l’entreteniment i la diversió que no van ser capaços de donar-los a la gran pantalla.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *