2

True detective

true_posterPoques sèries s’esperaven amb tantes ganes com True Detective. Les bones crítiques rebudes dels qui ja l’havien vist, els tràilers que s’havien fet públics o veure un Matthew McConaughey en estat de gràcia eren alguns dels motius que feien pensar que ens trobàvem davant d’una sèrie amb potencial.

L’ànima de la sèrie

Ambientació, argument, localitzacions… són molts els factors que fan bona o dolenta una sèrie (o una peli) però qui realment acaba de decantar la balança són els personatges, ells i els actors que els interpreten. Tots podem posar exemples de sèries prou bones que per falta d’empatia amb els personatges s’han acabat enfonsant (Diane Kruger soleta em va fer deixar The Bridge per exemple) mentre que d’altres vegades un sol capítol fa que et quedis enamorat del personatge com ara amb l’Hannibal de Mads Mikkelsen. True detective és un d’aquests casos. Rust Cohle i Martin Hart, o el que és el mateix Matthew McConaughey i Woody Harrelson en tenen prou amb un sol capítol per deixar empremta. Des del primer moment t’enganxen i et fan voler saber més sobre les seves vides i el que ha passat entre ells.

Aires nòrdics

True detective està ambientada a Lousiana però l’ànima és nòrdica. El ritme, l’atmosfera, els diàlegs, els silencis i un llarg etcètera de característiques que els Estats Units han adaptat (copiat) dels últims èxits vinguts d’Europa com ara Frobrydelsen (The killing), Bron (The Bridge) i, ben aviat, Den som draeber (Those who kill). Si True detective és capaç de mantenir aquest to durant els vuit capítols que la formen estarem parlant un dels grans èxits de la temporada.

true2

Dos morts, disset anys de diferència

Un terrible assassinat ritual commociona Lousiana. Els detectius Rust Cohle i Martin Hart són els encarregats de portar el cas i trobar l’assassí. Disset anys després es tornen a reunir a causa d’un crim relacionat amb aquell mateix cas.

Aquest és el punt de partida de True detective però veiem que hi ha molt més amagat sota la superfície. La relació entre ells dos ha canviat al llarg d’aquests anys que han passat, ells mateixos han canviat. Vuit capítols escrits com un sol bloc per explicar-nos una història que és més del que sembla a primer cop d’ull.

Entrada per la porta gran

True detective s’ha convertit en una de les millors estrenes en televisió dels últims anys. Boardwalk empire, Game of Thrones i ara True detective, HBO pot estar contenta de tenir algunes de les sèries més ben valorades del moment

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

2 Comments

  1. Doncs certa decepció m’he emportat amb ella. Els dos actors llueixen, cert, però la resta m’ha deixat fred. El cas sembla una excusa de fons, agafa el fons i forma (estil exploit) de David Fincher i el cadàver m’ha recordat a Hannibal.Una producció pensada per guanyar premis i convertir-se en una sèrie de culte que s’ha deixat pel camí l’ànima i originalitat. Provaré un parell més, i o millora o prescindible.

    • Coincideixo amb el tema de l’originalitat i que l’estètica dels cadavers “recorda” molt a Hannibal però no em molesta. Tinc pendent el segon però el primer em va atrapar molt tant per l’atmosfera com per l’actuació d’ells dos

Comments are closed.