Una decepció a bord de la Prometheus

Quan parles de Ridley Scott la gent l’associa al moment amb títols com Blade Runner, Alien o Gladiator però no hem d’oblidar que aquest senyor també ha fet merdes com La teniente O’Neil, El reino de los cielos o Un buen año i Prometheus entra dins el sac de les segones.

Scott ens ha volgut vendre una història èpica, una explicació profunda i transcendental de l’origen d’Alien. Un inici que no només ens vol explicar la creació del monstre de l’espai que va terroritar la Tinent Ripley sinó que vol explicar tot l’inici de l’univers. La creació en si mateixa. Ridley Scott ha volgut fer amb Alien el mateix que George Lucas va fer amb Star Wars i, per desgràcia, el resultat és el mateix, una merda.

Al llarg de la història del cinema algunes pel·lícules aconsegueixen marcar un punt d’inflexió en el seu gènere i queden com a referents. Un exemple recent seria Matrix. La pel·lícula dels germans Wachowski va marcar un abans i un després dins el gènere d’acció i encara avui en dia moltes pel·lícules es basen en ella. El problema és quan s’intenta vendre el producte com aquest punt d’inflexió. La prepotència de creure que la teva pel·lícula serà la que canviarà les bases d’un gènere. La prepotència del Sr. Scott de vendre’ns Prometheus com un abans i un després en la ciència-ficció.

Com podeu imaginar tècnicament no hi ha res a dir. Un gran pressupost com el que té Prometheus et garanteix una escenaris espectaculars i uns efectes especial de darrera generació, el problema no ve d’aquí. Com he dit un gran pressupost pot comprar molt però hi ha una cosa que no pot comprar, una bona història. I, precisament això és el que li falta.

L’argument és senzill, tan senzill que frega el ridícul i el pitjor de tot és que a sobre t’intenten enganyar amb girs inesperats que qualsevol consumidor habitual de cinema veu a venir al poc de començar la peli. No vull explicar res de l’argument per si després de llegir això encara queden ganes de veure-la però pels que ja l’heu vist només dir un exemple: la trama del promotor de l’expedició, el més previsible i patètic vist en cinema en temps. A sobre la majoria de personatges es comporten com si els components de l’expedició s’haguessin triat a dit entre els guanyadors de Gran Hermano. Tenim de tot, una parella amb problemes, un geòleg que controla un sistema per cartografiar coves i es perd i un biòleg que es va graduar amb Fran Perea i Ana Obregón entre d’altres.

En definitiva el principal problema de Prometheus ve del que vol ser i no arriba a ser. Podria haver estat una bona pel·lícula de ciència-ficció sino hagués volgut ser LA PEL·LÍCULA de ciència-ficció.

 

Escrit per directorfrustrat

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda