UnREAL

unreal1Algunes sèries estan dissenyades per enganxar a l’audiència setmana rere setmana. Sota un mínim argument hi ha tota una estratègia per aconseguir que l’espectador mantingui l’interès capítol a capítol. Això no implica que siguin dolentes, són sèries que cauen pel seu propi pes, si l’argument és prou interessant, el públic accepta aquestes petites tècniques de fidelització, si l’argument no aguanta la gent es cansa de ser estafada. En canvi d’altres no necessiten estratègies o girs inesperats, senzillament la història que expliquen és prou potent per obligar-t’he a presentar-t’he a la cita setmanal amb ella. UnREAL és un clar exemple d’aquest segon tipus.

Creada per Marti Noxon i Sarah Gertrude Shapiro i basada en un curt de la mateixa Shapiro, UnREAL ens ensenya el món que s’amaga darrere la producció d’un reality show. A UnREAL veiem el que molts imaginem, que res del que passa en  un reality és real, tot està dirigit, guionitzat i preparat però la sèrie va molt més enllà. UnREAL ens parla de l’ambició, el tot per l’èxit i la sang freda d’algunes persones per aconseguir el que volen. UnREAL està basada en el món de la televisió però podria referir-se a la política, medicina o qualsevol altra professió, l’entorn és un simple acompanyant del que realment ens explica la sèrie, la crueltat de la qual són capaces algunes persones per aconseguir el seu objectiu.

Com diu la promo de la sèrie, coneix mala gent fent bona televisió. Aquesta simple frase defineix totalment UnREAL i ens mostra una cara de la nostra societat que sovint tenim amagada. Com fa Black Mirror en capítols independents, UnREAL ens exposa la part més fosca de la nostra societat, aquella part que gaudeix xafardejant, opinant i jutjant la vida de desconeguts sense pensar en tot el que hi ha darrera d’aquesta exposició pública. La part més crua del “tot per l’audiència”.

unreal2

Com he comentat al principi UnREAL enganxa des del primer capítol. No li calen cliffhangers, simplement no pots deixar de mirar. Els dos primers capítols et deixen tan enganxat que no pots parar. És d’aquelles sèries que si enganxes un cop acabades és molt possible que facis una marató dels 10 capítols de cop i amb l’agonia d’esperar un any fins a la segona temporada que ja ha estat confirmada.

Sense fer un soroll excessiu UnREAL és una de les sèries de la temporada per no dir de l’any.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda