0

Videojocs i Cinema (I)

Aprofitant la confirmació de la pel·lícula de Metal Gear Solid per part del seu creador Hideo Kojima i el productor Avi Arad voldria fer un recull dels videojocs que m’agradaria veure convertits en films. Alguns d’ells estan en processos d’adaptació però encara no hi ha res avançat.

Mass Effect

A finals del segle XXII la raça humana desenvolupa el viatge supralumínic a través de l’estudi d’unes restes alienígenes trobades al planeta Mart. Els humans arriben llavors a la Ciudadela, un estació espacial titànica on convergeixen desenes d’aliens en comunió. Centenars d’anys després el pes polític dels humans ha augmentat i es proposa el primer humà per formar part d’un cos d’elit policial, el comandant Shepard. A partir d’aquí Shepard reunirà un grup de diferents espècies aliens a la seva nau per investigar la mort de colònies humanes en diverses galàxies. Estirant aquest fil s’enfrontarà a una trama que pot esdevenir l’extinció total de tots els éssers vius de l’univers. Joc de rol que s’ha convertit per mèrits propis en l’hereu espiritual de Star Wars. Cap altre tipus de medi ha pogut desenvolupar un univers de ciència-ficció al nivell dels antics films de Lucas. Té un potencial enorme.

Bioshock

Als anys 60 un grup d’homes i dones comandats per un magnat anomenat Andrew Ryan creen Rapture, una ciutat subaquàtica sense lleis amb la intenció d’afavorir el progrés de la societat humana. Per accident els científics descobreixen la capacitat de reescriure l’ADN de la gent a través d’injeccions de plàsmids. La societat es converteix en addicta a les recombinacions provocant el deteriorament de la ciutat tant física com moralment. Aquesta és la situació en què es troba el nostre protagonista, un passatger d’un avió que s’estavella al mig de l’oceà i entra a Rapture. Joc en primera persona amb decisions morals en un ambient opressiu. En diverses ocasions ha estat a punt de ser portada a la gran pantalla.

Uncharted

Nathan Drake és un aventurer que busca relíquies antigues i poderoses mentre s’enfronta a criminals que busquen les mateixes relíquies per objectius no molt benèvols. El videojoc està clarament inspirat en Indiana Jones i Lara Croft, però portat a un extrem de qualitat altíssim. Sony fa temps que té entre els seus plans la seva conversió aprofitant que el joc ja té una realització molt cinematogràfica, però sembla que tant el guió com l’elecció del director s’han hagut de tornar a pensar diverses vegades. L’actor Nathan Fillon és el preferit de la comunitat de videojocs.

Darksiders

Els genets de l’apocalipsi han estat enganyats. Guerra arriba a la Terra acabat de despertar només per observar la fi de la Humanitat i el responsabilitzen de la seva extinció. Guerra, acompanyat pels seus tres germans haurà de buscar el responsable entre els dimonis i els àngels per tal d’aconseguir la seva redempció. Joc en tercera persona molt addictiu, que beu de la saga Zelda, on l’encarregat de la part artística és Joe Madureira. Més d’un a Hollywood deu haver preguntat a Virgil Games i THQ sobre la possibilitat de passar a cine la seva història. I és que saben que la combinació apocalipsi, genets, dimonis i àngels ven.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *