Vindràs amb mi després del diluvi

La Coloma i en Noè són dos germans que es veuen obligats a abandonar el seu petit poble i traslladar-se a Barcelona a casa de la tieta Elionor. Un cop allà en Noè es clausura a la seva habitació intentant acceptar la realitat i la Coloma adopta el nom de Sigrid per deixar enrere el passat. Un nou món totalment diferent del que estaven acostumats els germans s’obre pas davant seu.

Vindràs amb mi després del diluvi és el tercer llibre de la Mar Bosch Oliveras i forma part de la col·lecció de set llibres que edita l’editorial Comanegra en un curiós experiment que consisteix en set novel·les, escrites per set autors que es poden llegir de forma independent però que formen part d’un univers compartit. La col·lecció Matar al monstre és un homenatge que Comanegra fa al mite de Frankenstein i on els autors tenien llibertat per escriure el que volguessin respectant unes petites condicions: la trama havia de passar a Barcelona, cada autor situava el llibre en una època determinada entre 1818 i 2018 i totes les novel·les tenen un personatge secundari comú.

La Mar Bosch Oliveras es va donar a conèixer amb Bedlam, va demostrar el seu talent amb Les generacions espontànies i es consolida com a gran escriptora amb Vindràs amb mi després del diluvi. Tres llibres on la Mar ha desenvolupat un estil propi que ha mantingut i evolucionat des del primer llibre. Amb només unes pàgines ja et trobes en un territori conegut si has llegit les seves altres novel·les, et trobes com a casa.

A Vindràs amb mi després del diluvi la Mar Bosch converteix una història senzilla i molt humana en un viatge fantàstic que desborda imaginació, frescor i originalitat. Una història que la Mar ens presenta de forma desestructurada i que et transporta per un riu d’emocions que van de l’humor al drama en poques pàgines de diferència. La Mar juga amb les emocions del lector fins al punt de deixar-lo destrossat a meitat del llibre en el moment menys esperat. També aconsegueix despertar empatia amb tots els seus personatges a mesura que vas descobrint les seves històries i els seus universos interns. Malgrat Vindràs amb mi després del diluvi se centra en la història dels dos germans, és la Coloma/Sigrid la que porta el pes de la història, convertint-se en la protagonista principal.

Un dels trets més característics de les novel·les de la Mar Bosch són els diàlegs i els monòlegs dels seus personatges i Vindràs amb mi després del diluvi no n’és una excepció. El gruix del llibre està format per uns diàlegs brillants on a través dels seus personatges la Mar reflexiona sobre la vida, sobre què significa ser pare/mare o què significa ser fill/filla. Uns diàlegs que com a lector llegeixes amb un somriure als llavis gaudint d’unes línies de text brillants.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda