Westworld (HBO)

L’any 1973, Michael Crichton debutava a la direcció cinematogràfica amb Westworld (veure crítica a la secció VHS), un thriller futurista escrit per ell mateix i protagonitzat per Yul Brynner. El pas dels anys ha pesat molt però l’argument és molt potent i HBO no va voler deixar passar l’oportunitat per convertir l’èxit dels anys 70 en una sèrie actual. Vaig una mica tard però, per fi, he pogut veure-la sencera.

Westworld d’HBO, agafa la idea bàsica de la pel·lícula però li aplica un punt de vista diferent. La pel·lícula original se centrava en una rebel·lió de les màquines contra els seus creadors però sense aprofundir gaire, la sèrie d’HBO planteja un escenari diferent amb conflictes morals i preguntes sense resposta sobre la vida i què significa estar viu. Tot i tenir moments d’acció la sèrie és més lenta, més profunda i més reflexiva, cosa que la converteix en una sèrie molt interessant però també que pot acabar desanimant als que busquen un entreteniment més directe.

El primer que veiem amb Westworld és que HBO ha fet una aposta molt forta. La producció és d’un nivell altíssim. Amb J.J. Abrams com a productor, Jonathan Nolan i Lisa Joy com a creadors/showrunners i Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood i Thandie Newton en alguns dels papers principals queda clar que la cadena estava molt convençuda del material que tenia entre mans. Amb Joc de Trons a punt d’acabar, és natural que es busqui una futura successora.

La sèrie té una arrencada una mica lenta però va agafant ritme a mesura que passen els capítols. El mateix passa amb l’argument; la història de Westworld és un trencaclosques que es va construint a mesura que anem avançant per la temporada. Llàstima que a mitja temporada es desvetlla un dels enigmes que forma la sèrie i fa que el final perdi part de l’impacte.

A banda de la producció, la sèrie té unes magnífiques interpretacions. Els petits canvis facials que ens ofereixen Thandie Newton o Evan Rachel Wood quan interpreten els rols d’amfitrions o estan en “mode repòs” són espectaculars i fan pujar molt el nivell de la sèrie. Ed Harris està esplèndid com sempre.

Dubto molt que Westworld sigui la successora natural de Joc de Trons però sense cap mena de dubte és una petita meravella d’HBO. La seva profunditat i el ritme pausat juguen en contra seu a l’hora d’atraure el públic generalista però farà gaudir a tots aquells que busquen una sèrie que no només els vulgui entretenir de manera ràpida i senzilla.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda