Westworld

westworld1Si fa unes setmanes us parlava d’Almas de metal (Westworld), clàssic de Michael Crichton de l’any 73 al qual la memòria ha tractat millor que el pas del temps, avui us parlo de Westworld, l’adaptació televisiva que n’ha fet HBO i que s’ha convertit ràpidament, en una de les sèries més esperades de l’any.

A cada inici de temporada ens trobem amb una sèrie que es converteix en la més esperada de totes. El hype ataca sense compassió i internet es fa ressò de qualsevol petit rumor o nova imatge que apareix sobre ella. Algunes (poques) aconsegueixen sobreviure a aquesta pressió mentre que d’altres (moltes) s’afoguen en les seves pròpies expectatives. Vist el primer capítol tot sembla indicar que Westworld pot arribar a formar part del primer grup.

El Westworld d’HBO agafa la idea principal de la pel·lícula de Crichton i la desenvolupa en 10 capítols. Amb el ritme del pilot em sembla la duració òptima però em preocupen els rumors que comencen a sortir sobre les temporades que tenen planejades els seus creadors (entre cinc i sis). Caldrà veure cap a on porten la història per veure si aquestes previsions a llarg termini estan justificades.

westworld3

HBO és conscient del producte que té entre mans i no té pressa. De fet malgrat l’excel·lent factura i el bon treball actoral el capítol es fa una mica llarg. Amb això no vull dir que sigui pesat però potser li hauria anat bé buscar una manera de retallar uns deu minuts. Per sort tot el que passa és interessant i es perdona l’excés de duració. Per Jonathan i Lisa Joy Nolan (creadors i showrunners) hauria sigut molt senzill buscar el cop d’efecte ràpid, alguna escena impactant que atrapi l’espectador de forma ràpida i típica però han preferit crear un univers i deixar que es vagi desenvolupant amb el temps i el pas dels capítols. Em sembla una magnífica estratègia que espero que funcioni.

El treball de producció de Westworld també es nota en el càsting. Tots els actors semblen encaixar perfectament en el seu paper. Ed Harris fa d’Ed Harris i Anthony Hopkins fa d’Anthony Hopkins, fins i tot James Marsen que no seria el més solvent dels actors es troba còmode en el seu paper.

westworld2

A diferència de l’adaptació televisiva d’Arma letal, la nova sèrie d’HBO mostra un respecte envers el material original i es presenta com un producte treballat i ben pensat amb la intenció de fer-se un lloc en el panorama televisiu, no només per crear un format ràpid i sense gaire esforç. A  més està pensat de tal manera que pot agradar als que coneixem el material original com als que entren al món de Westworld per primera vegada. Els primers som conscients del que vindrà a continuació i estem a l’expectativa per veure com es desenvoluparà, els segons poden quedar desconcertats al principi però ja poden veure cap a on aniran els trets (mai més ben dit).

Les expectatives de Westworld semblen ser correctes, en tornaré a parlar d’aquí a nou capítols més per veure si s’han complert del tot o si estem davant d’un globus que s’anirà desinflant amb el pas dels capítols.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda