Who is who in Doctor Who (part II)

Si el primer especial Doctor Who el vaig dedicar als rostres que ha tingut el personatge des del seu retorn l’any 2005 ara toca tractar els seus enemics principals. Personatges que a vegades tenen el mateix protagonisme i admiració per part dels fans que el mateixDoctor.

Passem llista!

Dalek

dalekL’enemic per excel·lència del Doctor i els Senyors del Temps. Tot i que externament semblen robots en realitat es tracta d’una armadura que necessiten per sobreviure. Provinents del planeta Skaro els Daleks són creació de Davros (un altre enemic del Doctor) que va crear les màquines en que s’han convertit ara per preservar l’especie original del planeta, els Kaleds.
L’única missió dels Daleks a la vida és destruir tota forma de vida. Són coneguts per repetir constantment una paraula “EXTERMINATE!!

Tot i ser enemics del Doctor s’han convertit en una icona popular.

cybermanCyberman

Els cosins segons dels Borg de Star Trek. Originàriament eren humanoides amb alguns implants cibernètics però van anar evolucionant fins a perdre qualsevol rastre d’humanitat. Freds i calculadors el seu únic objectiu és convertir tots els éssers de la galàxia en Cyberman.

 Quasi extingits de la galàxia són grans enemics del Doctor i, en una ocasió van estar a punt de convertir-lo en un Cyberman (Nightmare in silver – 7×13)

slitheenSlitheen

Tot i que el terme es refereix a una sola família d’aquesta raça s’acostuma a utilitzar aquest nom per referir-se a tota l’espècie, ja que el nom real és més complicat de pronunciar; Raxacoricofallapatorian
Provinents del planeta Raxacoricofallapatorius es poden considerar els mafiosos de la galàxia sempre buscant maneres de treure beneficis.

Utilitzen la capacitat de “disfressar-se” de qualsevol persona que han eliminat per infiltrar-se a qualsevol lloc. Només les flatulències constants els delaten.

sontarSontarians

Guerrers entrenats per no retrocedir mai i no tenir mai por els Sontarians són sempre els primers a entrar en combat. Tot el que tenen d’excel·lents guerrers és el que els falta d’intel·ligència. També tenen un alt sentit de l’honor. Creats mitjançant clonació els guerrers Sontar dediquen tota la seva vida a la lluita.

A diferència dels Cybermen o els Dalek no són enemics declarats del Doctor per tampoc tenen manies a lluitar contra ell. Curiosament un dels amics recurrents del Doctor és el sontarià Strax.

angelWeeping Angels (Els àngels plorosos)

Possiblement l’enemic més temible del Doctor. Són una raça molt antiga (segons el Doctor més encara que el mateix univers) que s’alimenta del temps de les seves víctimes. Si un Àngel et toca t’envia enrere en el temps alimentat-se del temps que et quedava per viure.

El Àngels plorosos es converteixen en estàtues de pedra si algú els mira però només que es desviï la mirada un moment són capaços de moure’s a una velocitat extraordinària. D’aquí la cèlebre frase “Don’t blink” (no parpellegis).

silentThe Silent

És una organització religiosa encarregada de “mantenir” el temps. Es converteixen en enemics del Doctor per prevenir una predicció que afecta l’onzè Doctor.

A diferència dels Weeping angels els Silent només existeixen en el moment que els veus, si deixes de mirar-los un segons t’oblides d’ells.

Al llarg del temps el Doctor ha tingut molts altres enemics (Gelth, Autons, Silurians) però aquests són els més representatius des del meu punt de vista. En trobeu a faltar algun?

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda