Who is who in Dr. Who (Part I)

S’acosta el 50 aniversari de Dr. Who i el capítol especial Day of the Doctor, un capítol que està generant molt de hype a la xarxa. El capítol unirà Matt Smith amb David Tennant, els referents pes fans del Doctor Who d’aquesta generació.

Aprofitant que s’acosta el dia us aniré preparant alguns articles especials sobre una de les millors sèries de ciència-ficció, Doctor Who.

Aquest primer dedicat als tres actors que han interpretat al doctor des del seu reinici l’any 2005.

Allons-y!!

Christopher Eccleston (Novè doctor)

9doctorL’encarregat del reinici de la saga l’any 2005. La seva feina era recuperar un personatge mític de la cultura fantàstica. El resultat és més o menys satisfactori però queda molt eclipsat pels seus successors. Eccleston s’encarrega d’interpretar el Doctor durant una única temporada amb Billie Piper com a companya interpretant Rose Tyler, un dels personatges que tornarà a l’especial 50 anys. A diferència d’altres doctors que vestien d’una manera més extravagant el personatge d’Eccleston vesteix més actual costa que no acaba de funcionar i amb la nova reencarnació es torna al vestuari més clàssic molt representat per la corbata que llueix Tennant.

David Tennant (Desè doctor)

10doctorConsiderat el millor doctor d’aquesta generació. Tennant es dóna a conèixer a l’especial de Nadal del 2005 i s’encarrega del Doctor durant tres temporades amb els especials de Nadal corresponents. També protagonitza quatre especials (The Next Doctor, Planet of the Dead, The Waters of Mars i The end of time).

Durant la seva etapa com a Doctor David Tennant té diversos acompanyants, al principi manté Billie Piper que provoca un dels moments més emocionants de la sèrie amb la seva separació. A Rose Tyler la substitueixen Donna Noble (Catherine Tate) i després Martha Jones (Freema Agyeman) però cap arriba al carisma del personatge de Billie Piper.

El doctor interpretat per Tennant és més fosc i melancòlic que l’anterior i, en alguns moments, molt més agressiu.

Matt Smith (Onzè doctor)

11doctorTennant deixa la sèrie després de tres especials del 2008 al 2010 i l’encarregat de substituir-lo és Matt Smith. La feina de Smith és molt complicada, ja que David Tennant deixa el llistó molt alt. Amb una primera temporada una mica irregular i que provoca certs dubtes sobre si és el més indicat per ser el Doctor, Smith fa seu el personatge i aconsegueix convèncer a la majoria de fans.

Mentre que Tennant ens va ensenyar un costat més fosc del Doctor, Smith torna al personatge més esbojarrat però mantenint el costat combatiu que va mostrar-nos Tennant. Igual que Smith aconsegueix arribar al nivell de Tennant el mateix passa amb l’acompanyant amb una Amy Pond interpretada per Karen Gillan que aconsegueix equiparar-se amb Rose Tyler. Tal com passa amb el personatge de Billie Piper la separació del doctor i la seva acompanyant és un dels moments traumàtics pels fans.

L’encarregada de substituir Amy Pond és Clara Oswald (Jenna-Louise Coleman), coneguda com la noia impossible i que juga un gran paper amb el futur del Doctor.

Peter Capaldi ( Dotzè doctor)

Matt Smith va sorprendre a tothom anunciant que deixava DoctorWho després de quatre temporades. Portat com un secret nacional i amb un especial a la BBC es va presentar a Capaldi com la nova encarnació del Doctor. La seva presentació oficial serà a l’especial de Nadal del 2013.

5aniversari

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda