Z-Nation

De la mà de SyFy i amb la producció de The Asylum neix Z Nation una nova sèrie que vol explotar el fenomen zombi. La temàtica ha fet que al moment surtin les comparacions amb The Walking Dead però no ens enganyem, l’aposta de SyFy és molt superior la llauna de sèrie de la AMC. Un sol capítol ha tingut més ritme, sang i violència que les quatre temporades juntes de The Walking Dead.

Tres anys després del brot d’un virus que converteix els humans en zombis un petit grup de supervivents necessita treballar conjuntament per portar de Nova York a Califòrnia un individu que pot ser la clau per salvar l’espècie humana.

No guanyarà l’Emmy a guió més original però compleix la seva funció pel que necessita la sèrie, una excusa per enfrontar un grup de personatges a grups de zombis rabiosos i donar peu a una orgia de sang i vísceres. Tot i aquesta simplicitat la sèrie enganxa i el seu aire a serie-B ben treballada fa que entri molt bé i sigui extremadament entretinguda. A més, el fet de ser un treball de SyFy però de la mà de The Asylum li ofereix una llibertat que altres cadenes o productores no arriben a tenir. Difícilment veurem un zombi-baby a The Walking Dead i més difícilment encara veurem com l’acribillen a trets.

znation

Una de les meves principals pors en començar el capítol era l’habitual baix nivell dels efectes que acostumen a oferir les produccions de The Asylum (recordem la creadora del fenomen Sharknado i especialista en mockbusters) i algunes de les produccions de SyFy però Z Nation aconsegueix el nivell just com per ser acceptables sense ser res de l’altre món. Tens la sensació que és un treball que amb una mica d’esforç molts aficionats a la creació de curtmetratges podria aconseguir i això fa que la miris amb bons ulls. Fins i tot les actuacions són més que acceptables i conta amb algunes cares conegudes com Dj Qualls (Road trip) o Harold Perrineau (Lost).

La primera temporada té 13 capítols confirmats on espero que es mantingui el nivell d’aquest primer episodi que m’ha servit per descobrir que Z Nation no és la germana lletja de The Walking Dead, és la germana bona.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda