Buffy Cazavampiros. Temporada 1 – Secció VHS

buffy1L’any 1992 Joss Whedon va escriure Buffy, cazavampiros, una pel·lícula que va passar sense gaire èxit pels cinemes però que avui en dia s’ha convertit en una d’aquelles petites pelis de culte. Tot i aquest escàs èxit Whedon no va dubtar en acceptar quan l’any 96 FOX li va proposar adaptar-la a la petita pantalla.

Buffy Cazavampiros arranca just després de la pel·lícula però no conserva cap dels personatges. A la pel·lícula Buffy Summers l’interpreta Kristy Swanson mentre que a la sèrie és una jove Sarah Michelle Gellar. La resta dels personatges tampoc tenen continuitat en la història. Com que Whedon no va acabar content amb com Fran Rubel Kuzui va adaptar el seu llibret, aquest va decidir fer un nou enfoc amb la sèrie. Buffy Summers es trasllada de ciutat, canvia d’amics, etc. Joss Whedon manté l’essència de la idea original però la reinterpreta.

Tornar a veure una sèrie de fa quasi vint anys té la seva gràcia. Mirant Buffy veus que l’estil Whedon no és casual i que s’ha anat perfeccionant amb els anys. Buffy cazavampiros és un banc de proves del que n’acabarà sortint l’estil pel qual el director/guionista és conegut avui en dia. Els guions de Buffy ja tenen apunts de l’humor Whedon que trenquen els moments de tensió i relaxen l’ambient. També veiem com els personatges de Whedon utilitzen l’humor i la ironia com escut per enfrontar-se a la realitat. En definitiva, que tot el que ara veiem a Avenger, Dollhouse o Cabin in the Woods no ha sortit perquè sí, s’ha anat perfeccionant al llarg del temps.

buffy3

Amb els anys i el pas de les temporades Buffy Cazavampiros va anar agafant profunditat en les trames però aquesta primera temporada no deixa de ser un banc de proves del que podria ser la sèrie. En els dotze primers capítols trobem vampirs (els enemics principals de la sèrie), dimonis, dimonis cibernètics, bruixes, mantis religioses gegants i un seguit d’enemics que s’anaven presentant en capítols auto conclusius. Malgrat això Whedon ja va donar un petit eix a la sèrie amb la presència de El Maestro, un vampir milenari que està esperant el seu moment tornar a la Terra i convertir-la en el seu infern particular. La història de El Maestro també ens serveix per presentar un personatge recurrent que anirà agafant importància amb el pas de les temporades: Angel, el vampir interpretat per un jove David Boreanaz.

Amb el pas del temps Buffy Cazavampiros s’ha convertit en una sèrie de culte. No estarà a l’Olimp de les sèries però és d’aquelles que hauria de formar part de qualsevol llista de les 20 sèries preferides de qualsevol serie addicte.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda