After life

Ricky Gervais interpreta, escriu i dirigeix After Life, una petita joia on l’humorista s’allunya de la seva cara més combativa i punyent per oferir-nos un drama molt intens on el seu protagonista utilitza un humor sec i directe per fer front a una gran tragèdia.

En Tony es troba en plena depressió després de la mort de la seva parella. Cansat i sense cap objectiu a la vida decideix suïcidar-se però es fa enrere a l’últim moment. El desencant que pateix en Toni es fa evident en la manera com tracta tots aquells que l’envolten, fins i tot els que intenten ajudar-lo. Només la seva gossa se salva de les crítiques sense miraments d’en Toni.

After life és una sèrie petita que pot passar desapercebuda enmig del torrent de sèries que s’estrena setmanalment però és d’aquelles que val la pena no perdre’s. Amb sis capítols de menys de 30 minuts, After Life és una sèrie ideal per veure en un parell de tirades o en una marató de quatre hores però fer-ho d’aquesta manera et pot deixar bastant tocat. La sèrie és molt dura i veure-la tota seguida et pot deixar bastant tocat.

Ricky Gervais crea un univers únic de personatges que acompanyen el protagonista i que, d’una manera o una altra, l’ajuden a superar el seu dol. Un amic que aguanta sense queixes totes les bromes d’en Toni, un cunyat sobreprotector, una nova companya de feina que l’agafa com a mentor, una prostituta amb qui comença una sincera amistat o un drogoaddicte que pateix igual que pateix ell. En Toni és un personatge solitari que no concep la vida sense la seva parella i que s’ha d’enfrontar a una vida sense ella. Aquest petit univers anirà construint la nova realitat d’en Toni, una realitat que ell es nega a acceptar.

El to natural que Gervais dóna a la sèrie lliga perfectament amb la seva interpretació que transmet un munt de sensacions i sentiments amb una naturalitat increïble. En molts moments tens la sensació que Gervais no interpreta. L’empatia que aconsegueix amb el públic és total i dóna encara més força a la sèrie.

Amb After life veiem la cara més tendre de Rocky Gervais però no per això perdem la crítica mordaç de l’humorista. Darrere del drama i de l’humor àcid d’After Life trobem dures crítiques a la societat actual. Algunes de les reaccions o decisions del personatge principal són dures i, a vegades, difícils d’entendre. After life és una sèrie brillant però amb moments molts durs de veure.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda