Batman. Hush

Fa molt temps que dic que Warner faria bé en tancar durant un parell d’anys la divisió cinematogràfica dedicada a l’univers DC, replantejar-se l’univers i dedicar aquests recursos estalviats a potenciar el seu univers animat. L’estrena de Batman. Hush i les notícies que van sortint sobre els rodatges i les futures propostes en cinema, no fan més que reafirmar-me en aquesta opinió.

Batman. Hush adapta la novel·la gràfica de Jeph Leob i Jim Lee que es va publicar del desembre del 2002 al novembre del 2003 i que ens presentava un nou enemic d’en Batman que es fa dir Hush i també aprofundeix amb la relació Bruce Wayne/Batman i Selina Kyle/Catwoman. Aquí es va editar com a Batman: Silencio.

Aquesta última producció animada forma part del DC Animated Movie Univers que al seu temps forma part del DC Animated Original Movie Univers. La principal diferència és que les pel·lícules que formen part del primer univers estan basades en la continuïtat dels New 52 i la resta no. En tot cas es tracta d’un petit detall que no impedeix seguir aquesta sèrie de pel·lícules animades. Tot i tenir dos universos són més coherents que les de l’univers cinematogràfic. És una de les tres pel·lícules que es van presentar a la Comic-Con del 2018 junt amb la ja estrenada Justice League vs. The Fatal Five i l’esperada Wonder Woman: Bloodlines.

L’adaptació que Justin Copeland fa de la història de Jeph Leob és bastant lliure i, malgrat mantenir l’escència original fa bastants canvis en el desenvolupament de la trama. Mentre que la novel·la gràfica de Leob i Lee té un gir argumental important aquí la trama se simplifica bastant. El mateix passa amb la relació entre Bruce Wayne/Batman i Selina Kyle/Catwoman, tant amb el seu desenvolupament com en el desenllaç.

A Batman. Hush es reuneixen un bon grapat d’enemics i companys del cavaller fosc amb papers més o menys importants per oferir-nos una trama entretinguda on veiem la part més romàntica de l’heroi emmascarat però també la part més fosca i violenta.

No estic segur que els fans de la novel·la gràfica originals acabin del tot contents amb l’adaptació televisiva i els canvis que proposa però crec que ens trobem davant d’una entretinguda aventura de vigilant de Gotham.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda