Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles

Un crossover és un emparellament d’històries o personatges de diferents procedències que poden tenir o no coses en comú. En el món dels còmics és un fet molt habitual i n’hem vist de molt curiosos com ‘Superman vs Muhammad Ali’ o d’altres sorprenents com ‘DC vs Marvel’. També és possible trobar-ne en el cinema amb pel·lícules com ‘Freddy vs Jason’ o ‘Alien vs Predators’. DC Entertainment i Warner Bros. Animation s’han associat per portar al mercat d’animació un dels crossovers més sorprenents dels últims temps: Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles. El resultat és un passatemps molt entretingut capaç de crear un bon equilibri entre el millor dels dos móns.

Perseguint en Trinxant les quatre tortugues ninja arriben a Gotham on tenen un primer enfrontament amb en Batman. En descobrir que tots tenen un objectiu comú decideixen formar equip per combatre el Clan del Peu i els seus nous socis: la lliga dels assassins amb Ra’s al Gul al capdavant.

És possible unir un món tan diferent com el de les irreverents tortugues ninja amb el del seriós Batman? Encara que pugui sorprendre la resposta és afirmativa. Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles ens ofereix la violència i foscor de les aventures del detectiu de DC i les bromes infantils i despreocupades de les 4 tortugues mutants. Al mateix temps cada món agafa una mica de l’altre i mentre les tortugues s’aprofiten en certs moments del to més profund que envolta Gotham, en Batman ens regala alguns moments molt divertits en contraposar-lo a l’humor distès dels seus nous companys.

Conscients que no es troben davant d’una obra transcendent, el guionista Marly Halpern-Graser i el director Jake Castorena donen un to despreocupat a la pel·lícula fent humor del material original. Les tortuges són de Nova York i es desplacen a Gotham City,q ue no deixa de ser més o menys el mateix que Nova York tal com ens recorda en Leonardo en un cert moment. Desconec si aquest mateix estil prové del còmic en què es basa l’adaptació animada però cal dir que li afavoreix molt.

L’únic punt negatiu que voldria destacar és el moment en el qual la bogeria s’escapa de les mans convertint els enemics clàssics d’en Batman en mutacions provinents de l’univers de les tortugues. Entenc la barreja dels dos móns però crec que era totalment innecessari.

L’apartat visual és més que correcte amb un estil molt personal que s’allunya una mica del vist a les últimes propostes de l’univers animat de DC. Mentre el Batman d’aquesta pel·lícula ens recorda el Batman més clàssic, les tortugues tenen un disseny modern que, personalment no m’acaba de fer el pes. Com molts altres personatges, en Leonardo, en Michelangelo, el Raphael i en Donatello han patit molts canvis amb el pas dels anys però per mi cap m’agradarà tant com el de la sèrie d’animació dels anys 80. Digueu-me nostàlgic.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda