Basada en el manga escrit i il·lustrat per l’autora Paru Itagaki, l’anime de Beastars ens trasllada a un món fictici on animals antropomòrfics conviuen en un precari equilibri entre herbívors i carnívors. Igual que el manga, l’anime està destinat a un públic juvenil/adult amb escenes de caire sexual i força violència.

La sèrie ens situa a l’Academia Cherryton i arranca amb l’assassinat d’un herbívor a mans d’un carnívor desconegut. Aquest atac trasbalsa la tranquil·litat dels estudiants i posa a prova els valors de vida conjunta entre carnívors i herbívors.
El que podria semblar una sèrie d’investigació criminal ben aviat acaba mutant cap a un clàssic drama romàntic. Beastars abandona ràpidament la trama de l’assassinat misteriós per centrar-se en el personatge d’en Legoshi, un llop gris que rebutja tota violència i viu reprimint els seus instints, i la Haru, una conilla nana que es converteix en l’interès romàntic del protagonista. Com no podria ser de cap altra manera, a aquesta relació se li afegeix un tercer personatge en discòrdia: en Louis, un esplèndid cérvol vermell amb un fosc passat.

Sota aquesta trama aparentment simple, Beastars tracta temes tan importants com el racisme, la lluita entre classes socials i els prejudicis existents a la societat.
L’adaptació ha anat a càrrec de l’estudi Orange, un estudi especialitzat en l’animació 3D. Visualment l’estètica de la sèrie és impecable, utilitzant un estil molt realista que donen credibilitat a aquest univers format per animals. En certs moments Orange es recolza en l’exageració o els canvis d’estil per donar rellevància a moments importants per la història, una decisió molt encertada i que ajuda a subratllar el que està explicant la trama.
Beastars es pot veure a Netflix i compta amb una temporada de 12 capítols d’uns vint-i-cinc minuts de duració. El manga està recopilat en 17 volums i s’ha confirmat que l’anime comptarà amb una segona temporada.