Beforeigners

Una nit qualsevol comencen a aparèixer visitants de temps passats a les costes del món sencer. Aquests visitants provenen de diferents èpoques sense tenir ni idea de com han arribat fins aquí. Aquesta és la premissa de Beforeigners, producció de HBO Europa, que es ven com un thriller de ciència-ficció amb poques pretensions i que fa aigües per tots costats.

L’acció té lloc a Oslo i ens presenta a dos protagonistes totalment antagònics i carregats de tòpics que intenten resoldre la misteriosa mort d’una visitant i que es veuen embolicats en una conspiració molt més profunda. Per un costat tenim Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch), policia d’Oslo amb problemes d’addicció a les drogues i Alfhildr Enginnsdottir (Krista Kosonen), una visitant vikinga acabada d’ascendir a policia i que busca l’equilibri entre la seva vida anterior i l’actual. Lamentablement l’intent de crear química o tensió entre els dos personatges és totalment fallit i els dos interpreten uns personatges erràtics i plans que generen zero empatia cap a l’espectador. En cap moment et creus els seus problemes o les seves preocupacions i, molt menys, les seves motivacions.

Tot i que la idea inicial és prou curiosa, el desenvolupament que se n’ha fet és molt decebedor. Tenir habitants de diferents èpoques en un mateix espai temporal pot generar conflictes, situacions còmiques, equívocs i un llarg etcètera de possibilitats de les quals no se n’aprofita cap ni una. Veiem com alguns s’han adaptat als nous temps però integrants elements de les seves èpoques, d’altres viuen com si estiguessin encara al passat i d’altres formen part totalment integrada a la societat, una barreja d’opcions que genera molta confusió, fa perdre credibilitat i sembla desenvolupada amb desgana. Parlem de ciència-ficció però això no vol dir que ens ho empassem tot així com així.

El punt de partida de la sèrie és l’estranya mort de la visitant però, ben aviat, s’obren nous camins que ens porten a nous misteris que només serveixen per complicar la trama, despistar a l’espectador i voler semblar més profunda del que realment és o necessita. En un moment donat la sèrie té tants fronts oberts i tants dubtes per resoldre que ha d’acabar tancat l’assassinat de forma ràpida i precipitada i, al mateix temps, deixar obertes totes les altres trames sense desenvolupar-les gens ni mica. Arriba un punt en el qual ja no saps quina és la trama principal de la sèrie i què t’intenta explicar.

Beforeigners són només sis capítols de 45 minuts però que es fan llargs com aquelles temporades de 22 capítols que no s’acabaven mai.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda