0

Carry on

Després de 15 anys en antena i 327 capítols, aquest passat 19 de novembre de 2020, Sobrenatural es va acomiadar de tots els seus fans amb un capítol que tancava la història dels germans Winchester. Durant quinze temporades, en Sam i en Dean s’han enfrontat a vampirs, homes llop, dimonis, els genets de l’apocalipsi i tot un seguit de criatures fantàstiques fins a arribar al clímax final amb el seu enfrontament amb Déu (o Chuck com a ell li agrada que li diguin). El que va començar com una sèrie pensada per cinc temporades, s’ha acabat convertint en una de les sèries fantàstiques més longeves de la televisió i en un fenomen de culte.

Aquí deixo el meu petit homenatge, sense espòilers, a una gran sèrie.

Fascinat amb les llegendes locals americanes, Eric Kripke va començar a desenvolupar Sobrenatural com una pel·lícula, però quan WarnerBros Television li va demanar idees per una nova sèrie, va decidir adaptar el concepte. En origen en Sam i en Dean eren dos reporters que viatjaven per Estats Units a la recerca de la veritat que s’amagava darrere les llegendes urbanes, però la cadena no en va quedar molt convençuda i Kripke ho va canviar per dos germans que cacen monstres. El creador sempre ha defensat que Sobrenatural està molt inspirada en pel·lícules com Evil dead II o Un hombre lobo americano en Londres, però també són innegables les semblances que comparteix amb una altra sèrie de culte com és Expediente X.

Inicialment la sèrie estava pensada com a capítols autoconclusius, però ben aviat es va començar a desenvolupar la història familiar per donar més profunditat a la sèrie. Com a resultat, cada temporada tenia un fil conductor que es compaginava amb capítols independents. Aquesta estructuració ens torna a portar a les similituds amb Expediente X. Una altra característica és la presència d’un capítol 100% humorístic a cada temporada. L’humor forma part de Sobrenatural, però aquest capítol per temporada s’ha convertit en tot un clàssic molt esperat per tots els fans.

Sobrenatural podia haver acabat com una altra sèrie procedimental com tantes altres si no fos per la gran química que va existir des del primer moment entre els seus dos protagonistes. Tot i les seves (clares) limitacions interpretatives, Jared Padalecki i Jensen Ackles van fer-se seus els personatges i donar-los la personalitat ideal. Juntament amb això, la química existent entre els dos actors ha convertit aquesta sèrie en un fenomen de masses. Un gran encert de la sèrie és fer evolucionar la relació i el caràcter dels protagonistes a mesura que avançava la sèrie. Tot i això, és obvi que al cap de quinze temporades s’hi havia produït un estancament que només podia evolucionar traint l’essència dels personatges. Per sort no s’ha fet en cap moment. Al llarg dels anys, altres personatges han anat ampliant la família de Supernatural, entre ells el més important és l’àngel Castiel, interpretat per Misha Collins que ja s’ha convertit en un membre més dels Winchester. Seria injust no mencionar Crowley (Mark Sheppard), Lucifer (Mark Pellegrino) o Rowina MacLeod (Ruth Connell) per posar alguns petits exemples.

No només els personatges formen part de l’univers Sobrenatural. El Chevrolet Impala de 1967 que condueix en Dean (i ocasionalment en Sam) ja és tot un símbol de la sèrie. La matrícula KAZ 2Y5 fa referència a l’estat Kansas d’on són originaris els Winchester i l’any d’inici de la producció, 2005. També la cançó ‘Carry on wayward son’ de Kansas s’ha convertit en l’himne de la sèrie i és la cançó que s’utilitza sempre a l’inici de l’últim capítol de cada temporada (si no m’equivoco només la temporada 14 va trencar aquesta tradició).

Un dels millors moments de la sèrie, l’episodi 200

L’univers Sobrenatural s’ha expandit amb spin-off, llibres, còmics i, sobretot, fanfictions, però cap ha obtingut, ni de lluny, l’èxit de la sèrie original.

Malgrat alguns alts i baixos, cosa inevitable en una sèrie tan llarga, Sobrenatural ha aconseguit mantenir la seva base de fans i anar-se reinventant a cada temporada, fins a arribar al final perfecte pels seus protagonistes. Potser no serà el final somiat pels seus seguidors, però personalment crec que és l’ideal pels seus personatges.

Acabada Sobrenaturals només ens queda seguir endavant…

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *