Code 8

En el futur alguns éssers humans desenvolupen habilitats especials que els permeten fer coses extraordinàries. Lluny de convertir-se en superherois com podria passar en una pel·lícula Marvel o en dictadors al més pur estil The Boys, aquestes persones conviuen normalment amb la resta utilitzant aquests poders per treballar o realitzar tasques domèstiques. L’aparició d’una nova droga obtinguda a partir d’aquestes persones amb poders i la por de la resta de la població provoca la persecució d’aquestes persones que han d’amagar les seves habilitats.

L’any 2016 els cosins Stephen i Robbie Amell van presentar un curtmetratge de 10 minuts anomenat Code 8 i van iniciar una campanya de micromecenatge a la plataforma Indiegogo per adaptar la història a la gran pantalla. La recol·lecta va ser un èxit, passant de llarg els dos-cents mil dòlars que tenien previstos i fins a arribar als gairebé dos milions i mig quan es va tancar. Aquest estil de finançament va permetre als dos actors mantenir el control creatiu de l’obra però també va dificultar la seva distribució tot i tractar-se més d’una carta de presentació del director i també guionista Jeff Chan i el guionista Chris Paré. Treballar amb el crowfounding els ha permès treure’s la pressió de recuperar la inversió que haurien tingut per part d’un gran estudi.

En línies generals ens trobem davant una història prou interessant, ambientada en un món coherent i creïble i, sobretot, acompanyada d’uns bons efectes visuals. És en aquest últim apartat on Code 8 destaca demostrant que el talent i, sobretot, el compromís estan per sobre del pressupost o dels grans estudis. Aquest compromís es nota en les declaracions fetes a les xarxes pels mateixos protagonistes parlant d’anècdotes o curiositats de la producció.

La presència de Stephen Amell ha ajudat sense cap mena de dubtes al ràpid finançament del projecte però també n’ha afectat l’apartat interpretatiu. L’actor encarregat d’interpretar a Oliver Queen a la sèrie Arrow és força limitat i, bàsicament, repeteix el mateix paper que fa a la sèrie que el va catapultar a la fama. Robbie Amell tampoc destaca precisament en aquest apartat. Això i una certa incapacitat del guió de fer-te connectar amb els protagonistes fa que sigui impossible sentir cap mena d’empatia amb els personatges i refreda una mica les emocions que pot transmetre la pel·lícula arribant al punt d’aconseguir que el protagonista principal caigui malament en el desenllaç.

Tot i aquestes petites limitacions, el cert és que ens trobem davant d’una pel·lícula entretinguda i perfectament recomanable que fa passar una bona estona. Code 8 podria competir perfectament amb altres propostes de ciència-ficció estrenades al cinema, demostrant que el micromecenatge no és cap impediment per crear productes atractius i amb potencial. Aquesta modesta producció està al nivell o, fins i tot per sobre, de moltes altres amb més pressupost i amb grans noms davant o darrera la pantalla.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda