Coffee & Kareem

En aquests dies de confinament s’agraeix qualsevol distracció que ens ajudi a escapar de la rutina i el tancament fent-nos passar una bona estona. Acció, comèdia, aventures i terror són gèneres cinematogràfics que s’adapten a la perfecció a aquesta necessitat. Coffee & Kareem és una proposta que en altres circumstàncies potser m’hauria passat més desapercebuda però que m’ha fet passar una molt bona estona amb un humor senzill però efectiu.

En Coffee (Ed Helms) és un policia sapastre que fa poc ha començat una relació amb la Vanessa (Taraji P. Henderson), una mare soltera. En Kareem (Terrence Little Gardenhigh) és el fill preadolescent que no està disposat a acceptar que la seva mare comenci una relació amb un policia blanc. Els dos s’acabaran convertint en l’objectiu d’un grup mafiós i d’una xarxa de policies corruptes.

Coffee & Kareem va de menys a més. Comença com una comèdia senzilla, que abusa de l’humor de baix to ple de paraulotes i referències sexuals, a través de la figura de l’adolescent impertinent i malparlat però que va evolucionant cap a un últim terç de pel·lícula totalment passat de voltes i hilarant. És com una bola de neu que es va fent grossa a mesura que passen els minuts fins a convertir-se en una allau monumental. Amb perdó dels més puristes (i de mi mateix) m’ha arribat a recordar la magnífica Hot Fuzz d’Edgar Bright, que segueix la mateixa línia ascendent.

Produida per Netflix, Coffee & Kareem està protagonitzada per tot un expert en comèdia com és Ed Helms. L’actor fa seu un personatge que pateix la mateixa evolució que la pel·lícula i va creixent amb ella. Al seu costat Taraji P. Henson a qui desconeixia aquesta vena humorística que clava a la perfecció i un jove Terrence Little Gardenhigh que té el personatge més repel·lent però també més vulnerable de la pel·lícula. Per mi el veritable descobriment és Betty Gilpin, una actriu que m’era totalment desconeguda tot i la seva trajectòria a televisió però que m’ha meravellat per la seva capacitat de canvi de registre.

Jugar el paper de l’adolescent repel·lent pot portar a carregar a l’espectador i aquest és un dels problemes inicials de la trama però, a poc a poc, s’aconsegueix trobar l’equilibri que permet rebaixar el protagonisme d’aquest personatge per repartir-lo més entre la resta de protagonistes fent millorar molt l’evolució de la pel·lícula.

Coffee & Kareem no passarà als annals de la història però ens permetrà escapar durant una estona de la realitat que estem vivint i ens farà sortir algun somriure i alguna riallada. Com a mínim ho ha fet en un servidor.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda