Cómo vivir contigo mismo

L’any 1996, Michael Keaton i Andy Macdowell protagonitzaven Multiplicity, que si no ho sabeu en castellà es tradueix com ‘Mis dobles, mi mujer y yo’, una comèdia romàntica on un home amb poc temps lliure creava un seguit de clons seus per poder fer tot el que tenia pendent. Més de vint anys després, Paul Rudd protagonitza una sèrie basada en una premissa similar però que navega entre la comèdia i el drama sense saber molt bé cap on vol anar.

La vida d’en Milles Elliot (Paul Rudd) és un desastre total, el seu matrimoni fa aigües, la feina l’avorreix i no aconsegueix trobar cap mena de motivació a la vida. Un company li recomana visitar un spa on t’asseguren trobar la felicitat.

Cómo vivir contigo mismo és una sèrie amb els estàndards de la comèdia però que flirteja amb el drama. Vuit capítols de 25 minuts de duració que ens fan pensar en una sèrie ràpida i lleugera però que s’acaba fent pesada i confusa a mesura que passen els capítols.

L’humor previsible i l’humor absurd però original del principi de la sèrie va derivant cap a un drama existencial i familiar que no acaba de funcionar. Tampoc funciona la química entre els dos protagonistes principals ni la interpretació de Rudd que, massa sovint, sembla perdut.

La sèrie intenta explorar conflictes familiars com la monotonia de les relacions o la frustració pels somnis perduts i les ambicions oblidades però tampoc va més enllà de deixar-ho en simples indicis que no aprofundeix en cap moment. També ens trobem amb l’aparició de personatges secundaris dels quals se’n podria aprofitar molt però que apareixen i desapareixen de la història sense cap mena de sentit.

El que podria semblar una proposta ideal per fer una marató de cap de setmana o una interessant oportunitat per veure un bon actor com Paul Rudd, s’acaba convertint en una proposta indefinida i avorrida que no porta enlloc.

Per cert, si us agrada veure les sèries en versió original us farà falta una bona oïda i un correcte nivell d’anglès per seguir Cómo vivir contigo mismo. El subtítols que ofereix Netflix se salten una de cada dues frases i simplifiquen molt els textos respecte la conversa real. Espero que hi posin solució ben aviat.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda