3

Cosmos: a space-time odyssey

Carls Sagan presentant Cosmos l'any 1980

Carls Sagan presentant Cosmos l’any 1980

Fa 24 anys Carl Sagan va fer entrar a milions de llars americanes l’interès i la passió per la ciència amb Cosmos: A personal Voyage, una sèrie de 13 documentals on el mateix Sagan explicava de forma senzilla i entenedora els misteris de l’univers i altres descobriments científics. La sèrie va ser un impacte per les seves explicacions, els efectes especials que utilitzava i el carisma del mateix Sagan.

Amb producció de Seth MacFarlane i Ann Druyan (vidua de Sagan) la FOX i National Geographic han recuperat l’ànima del programa de Sagan creant Cosmos: A space-time odyssey, una nova sèrie de 13 capítols documentals per portar els grans descobriments científics al gran públic.

Ara és Neil deGrasse Tyson (astrònom i divulgador científic) qui agafa les regnes del programa i la responsabilitat de fer comprensibles pel públic conceptes complicats i, a vegades, teòrics.
Aconsegueix el resultat? Sense cap mena de dubte. Les explicacions i exemples que utilitza de Grasse per fer entendre els conceptes són molt senzilles però al mateix temps prou interessants per a mantenir l’atenció de l’espectador i els recursos visuals que utilitza són un gran suport (sense ser sorprenents com anys enrere).

Cosmos: a space-time odyssey escapa una mica del que acostumo a recomanar al blog i del que estem acostumats a veure però la recomano molt. Doneu-li una oportunitat i quedareu enganxats.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

3 Comments

  1. Per fer-ho una mica rosa, Carl Sagan, a més, es va casar amb Lynn Margulis, que es considera potser la biològa més influent dels últims temps.

  2. La mirarem i si puc faré crítica però ja no prometo res…

Comments are closed.