Down to Earth with Zac Efron

Qui arribi a aquesta sèrie documental buscant informació profunda o ben treballada sobre el consum sostenible o les energies renovables, el millor que pot fer és girar cua i canviar de canal. Down to Earth with Zac Efron no és més que un entreteniment superficial on l’estrella de Hollywood i el seu nou millor amic es dediquen a visitar coneguts d’aquest segon que viuen escampats arreu del món i sopar a bons restaurants mentre parlen de problemes ambientals. Un cop acceptat això cal valorar la influència que Efron té en milers de joves d’arreu del món i la possibilitat que, malgrat la seva superficialitat, aquesta sèrie obri els ulls a algun d’aquests joves. En l’època que vivim, qualsevol ajuda per canviar consciències és benvinguda i és per això que cal valorar positivament aquesta sèrie documental.

Com diu la mateixa veu en off d’Efron a l’oppening de cada episodi, deixeu-m’he començar pel principi. Resulta que fa uns anys Zac Efron va entrar en contacte amb Darin Olien, un expert en super aliments amb el que va iniciar una amistat. Atret per les seves idees sobre alimentació i sostenibilitat, Efron es replanteja el seu mode de vida i decideix fer campanya a través d’aquesta sèrie documental per donar a conèixer aquests coneixements.

A cada capítol Efron i Olien es traslladen a alguna part del món per tractar alguna característica basada en l’alimentació, la sostenibilitat energètica o diferents estils de vida. Des d’Islàndia on tracten les energies renovables fins a l’Amazones on creixen alguns dels coneguts com a superaliments, els dos protagonistes es van passejant pel món fent cara de sorpresos i deixant anar afirmacions simples i pensaments dignes de Paulo Coelho cada dos minuts mentre visiten diferents agrupacions o llocs de treball. Això si, un cop acabada la visita s’allotgen al Hilton i mengen en algun dels restaurants més exclusius de la zona. La conscienciació no va renyida amb la comoditat.

I malgrat això cal reconèixer que Efron és honest i viu amb molta intensitat aquesta experiència. Realment l’actor està convençut del que explica i no busca aprofitar-se d’una situació o aparentar preocupar-se quan no ho sent. No crec que en cap moment sigui conscient de la sensació de frivolitat que envolta cada capítol, simplement és el seu caràcter i la seva manera de ser.

Down to Earth with Zac Efron no canviarà el món però potser farà reflexionar a algun dels milions de seguidors que té l’actor i això ja serà una petita victòria.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda