Dragon Quest: Your story

Un dels meus pecats en el món dels videojocs és no haver provat mai cap joc de la saga Dragon Quest. N’he tingut ganes i alguna oportunitat però mai he acabat de fer el pas, tot i estar convençut que m’agradaria. Amb aquest punt de partida, no puc valorar si és fidel a l’entrega en què es basa (Dragon Quest V), simplement la puc valorar com a pel·lícula i en aquest aspecte només se salven els últims 10 minuts.

La història ens presenta en Luca, un jove guerrer que cau presoner del malvat Ladja i queda esclavitzat durant deu anys. Quan finalment aconsegueix escapar descobreix que Ladja té presonera la seva mare i està intentant obrir un portal al món dels dimonis. Amb l’ajuda d’una amiga d’infància comença un viatge per trobar l’espasa Zenitiana que li permetrà acabar amb el malvat.

Dragon Quest: Your Story té molt clar el públic al qual va dirigida, que no són altres que els fans de la saga i als més petits de la casa. Només al final s’obre i deixa entrar a tota una comunitat amb un sorprenent gir de guió. Qualsevol altre que s’apropi a la pel·lícula, tinc molts dubtes que pugui quedar satisfet amb el que trobarà.

Un dels principals problemes de Dragon Quest: your story, és el ritme de la narració. La pel·lícula comença explicant la història d’en Luca i el seu pare de forma fragmentada i fent salts temporals, un recurs que permet explicar molta informació d’una manera molt ràpida però que acaba resultant confusa i precipitada. Passat aquest punt la pel·lícula es converteix en una barreja d’aventures i humor infantil que simplifica molt una història que s’intueix complex i profunda. Sense voler fer espòilers per no trencar les sorpreses, a mesura que la història va avançant, aquesta es complica i fa algun gir sorprenent fins que arribem al desenllaç final. És aquí on la pel·lícula es treu la màscara per mostrar-se com és realment. Tot el que hem vist fins aquell moment no és res més que una excusa per rendir un homenatge a una història, uns jugadors, una cultura i una saga. Aquest tram final de Dragon Quest: your Quest posa els pèls de punta a qualsevol que hagi passat la seva adolescència envoltat de videojocs, jocs de rol o llibres de fantasia.

Visualment Dragon Quest: Your story té dues cares. Per una banda, el disseny de personatges i escenaris és brillant però, en canvi l’animació és força tosca i està a un nivell inferior. Una dualitat que provoca la sensació de trobar-nos davant un producte menor.

En definitiva, una història molt interessant però mal treballada. Potser el format pel·lícula no afavoreix la narració i estaria molt més ben explicada en format sèrie o minisèrie.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda