Easy

easyDe la mà del director, actor i guionista Joe Swanberg aquesta setmana ens ha arribat a Netflix Easy, una comèdia dividida en vuit capítols independents que ens mostren històries curtes sobre la vida sexual/sentimental de diferents parelles a la ciutat de Chicago.

El mumblecore és un moviment cinematogràfic que es caracteritza per produccions amb poc pressupost que prioritzen la naturalitat dels diàlegs i les situacions quotidianes. Easy forma part d’aquest moviment on també podem trobar petites joies com Togetherness dels germans Duplass.

A Easy ens trobem davant de vuit històries curtes i independents que tenen com a nexe d’unió l’atmosfera i la temàtica. Easy tracta sobre l’amor, el sexe i les relacions de parella però sense deixar de banda alguna crítica social o reflexió sobre el nostre estil de vida. Trobem històries sobre la vida sexual d’una parella amb fills, sobre els canvis que estem disposats a assumir per estar amb la nostra parella o una interessant reflexió sobre la privacitat avui en dia. Són diferents històries sobre diferents moments i estats d’una relació. Tots ells diferents però tots ells amb un nexe en comú, l’amor.

El que si comparteixen tots els episodis de Easy és la seva naturalitat. Tant en els diàlegs com en les escenes sexuals la càmera sembla desaparèixer de l’acció per convertir-nos en voyeurs de la vida d’uns desconeguts. Aquesta naturalitat també es transmet als actors que es veuen còmodes en els seus papers i en situacions més íntimes de les que estem acostumats a veure’ls. Respecte a els actors cal fer esment al munt de cares conegudes que formen el repartiment. L’estrella més coneguda i sobre qui s’ha centrat part de la promoció per internet és Orlando Bloom però també en formen part Elizabeth Reaser, Kate Micucci, Dave Franco o Malin Akerman. Tots ells cares conegudes del cinema i la televisió que accepten amb naturalitat els seus petits papers a la sèrie.

easy3Easy ens porta a les mateixes sensacions que ens donava Togetherness però sense la capacitat d’empatitzar amb els protagonistes per la poca estona que compartim amb ells però també ens permet veure’ns reflectits en algunes de les situacions que s’hi representen. Si arriba una segona temporada, seria interessant veure les evolucions d’algunes de les històries.

Vuit capítols de gairebé trenta minuts de duració que passen molt bé i que conviden a la reflexió sobre com vivim avui en dia les relacions de parella.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda