El diablo a todas horas

El primer que cal dir de El diablo a todas horas és que no es tracta d’una pel·lícula habitual. Aquí ens trobem amb un seguit de personatges als quals acompanyem en un moment puntual de la seva vida i a través dels quals vivim una vida crua envoltada de violència. El diablo a todas horas és una pel·lícula que respira brutícia i sordidesa, unes sensacions que t’acompanyen des de l’inici fins al final de la pel·lícula.

Amb un ritme lent però constant, Antonio Campos dirigeix aquesta adaptació de la novel·la homònima de Donald Ray Pollock on una sèrie de personatges de l’Amèrica profunda viuen unes vides on el fanatisme i la violència són el pa de cada dia. La història de El diablo a todas horas barreja fanatisme cristià, assassins en sèrie, policies corruptes, sexe, violència… un grapat de temes que la pel·lícula manté en un gran equilibri on cap història s’acaba del tot però tampoc cap queda menyspreada.

Si bé en un primer moment la duració de la pel·lícula – 2 hores i 18 minuts – pot tirar enrere, cal destacar la destresa de Campos per mantenir l’atenció constant de l’espectador. La pel·lícula és lenta però constantment està passant alguna cosa i això enganxa.

Acompanyant aquesta història trobem un brillant repartiment on tots els actors i actrius aprofiten al màxim els seus minuts en pantalla per atrapar-nos amb els seus personatges. El diablo a todas horas reuneix en una mateixa pel·lícula tres dels grans actors d’una nova generació. Tom Holland interpreta el paper més fosc de la seva carrera que contrasta molt amb la faceta d’ell que tenim més interioritzada. Robert Pattison segueix callant les boques a tots aquells que encara basen la seva opinió envers ell amb la saga crepúsculo amb un paper dur i arriscat. Bill Skarsgard aconsegueix pertorbar a l’espectador amb una simple mirada com pocs actors joves poden fer-ho. Al seu costat Sebastian Stan, Mia Wasikowska, Haley Bennettm o Riley Keough també brillen en els seus moments.

Tots sabem que Netflix està ple de propostes mediocres per omplir catàleg però això no impedeix que rebuscant una mica podem trobar bones propostes. El diablo a todas horas és una d’aquestes bones propostes que podeu trobar-hi. Tot i recomanar-la també vull deixar clar que no és una proposta per tots els públics. Deixant de costat la seva violència el seu ritme lent i contemplatiu també pot tirar enrere a més d’un.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda