El vecino

En Javier és un gandul a qui no li agrada gens treballar i viu estancat a la rutina. Tot canvia quan abans de morir un alienígena  li cedeix un medalló i unes pastilles que li atorguen  superpoders.

Sembla la descripció de El gran héroe americano però estic parlant de El Vecino, adaptació televisiva de les historietes creades per Santiago García i Pepo Pérez i que semblen tenir clara inspiració en el personatge interpretat per William Katt.

Ens trobem davant una comèdia que ens vol oferir un punt de vista diferent del món dels superherois però que acaba donant més pes a la part romàntica de la història que no pas a la còmica perdent així un dels possibles punts forts de la sèrie. No caldria imitar a Superlópez però la sèrie desaprofita tot l’apartat d’entrenament i la utilització dels poders del protagonista per centrar-se en la seva redenció intentant recuperar la seva parella. Els moments més còmics i originals són els protagonitzats per Javier utilitzant els seus poders i, malauradament, aquests són massa escassos. La sèrie també pateix d’una falta de rumb perquè no té una història central que li doni una direcció cap a on anar. No sabem si es vol centrar en el naixement d’un superheroi, en una història d’amor o en una crítica social, una subtrama que també s’intenta desenvolupar però de manera precipitada i confusa. No hauria estat malament donar-li un adversari o quelcom similar al protagonista.

La sèrie té moments divertits però tens la sensació que hi ha una espècie de contenció que no la deixa ser tot l’atrevida o gamberra que s’insinua que podria ser.

Si ve el guió no és el punt fort de la sèrie hi ha dos motius que m’han fet seguir fins al final, Quim Gutierrez i Catalina Sopelana. Gutierrez brilla amb llum pròpia en una sèrie amb personatges molt estereotipats i ens ofereix una brillant interpretació que arriba a tapar tots els forats que pugui tenir la sèrie. Al seu costat Catalina Sopelana desprèn una frescor i alegria que traspassa la pantalla i t’enganxa.

La sèrie acaba amb un final totalment obert que ens fa preveure una segona temporada.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda