Élite – Temporada 2

Els adolescents més pijos de la televisió després dels del districte 90210 de Beverly Hills, han tornat amb una segona temporada on es repeteix la fórmula de la primera, es mantenen els errors que patia d’inici però s’encerta amb unes noves incorporacions que li donen una mica d’al·lè.

Élite segueix poc després de la conclusió de la primera temporada, amb el personatge de Nano (Jaime Llorente) en presó preventiva per l’assassinat de Marina. Decidit a provar la seva innocència el seu germà Samuel (Itzan Escamilla) farà l’impossible per descobrir qui va ser el veritable assassí.

Carlos Montero i Darío Madrona repeteixen l’estil que va fer triomfar la primera temporada, oferint-nos una història fragmentada on es juga amb l’espectador intentant despistar-lo amb pistes falses i un muntatge que busca expressament crear falses teories. Aquesta fórmula que va convertir la sèrie en un plaer culpable la temporada passada es torna massa repetitiva i ja no enganya ni enganxa tant com a la temporada anterior. Sembla urgent que de cara a la tercera es busqui un nou estil narratiu o la trama faci un gir cap a una proposta diferent.

Si ve la segona temporada d’Élite s’ha esforçat per buscar una nova trama central que permeti continuar amb la sèrie, les trames secundàries se segueixen repetint i basant-se en tòpics que comencen a cansar. Les relacions entre els protagonistes estan molt desgastades i el mateix passa amb les familiars. Tot i intentar trencar tabús respecte a les relacions homosexuals, l’amistat i l’amor, la sèrie continua caient en tòpics vistos mil vegades. Narrativament és trencadora, argumentalment no.

Aquesta segona temporada deixa d’abusar una mica de la sexualitat dels personatges però ho compensa amb l’ús i abús de drogues i alcohol. Temàtica bastant desconcertant si pensem que són nois i nois menors d’edat però que veiem com prenen i els serveixen alcohol sense cap mena de problema a qualsevol bar o festa familiar.

El gran encert d’aquesta temporada són les noves incorporacions al repartiment juvenil. Georgina Amorós, Claudia Salas i, sobretot Jorge López reforçen un repartiment que era el més fluix de la temporada anterior. Cal destacar la brillant interpretació de l’actor xilè que deixa molt enrere i sense gaire esforç a la resta del repartiment.

Malgrat tot, Élite continua com aquell plaer culpable que et poses un vespre després de sopar en què no tens ganes de forçar gaire el cervell i vas mirant amb el pilot automàtic connectat. No ens enganyem, sèries així també són necessàries i venen bé de tant en tant.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda