Eurovision song contest: The story of Fire Saga

Qualsevol cosa pot convertir-se en un argument de pel·lícula o això els van explicar a Will Ferrell i Andrew Steele, guionistes d’aquesta proposta de títol inacabable que ens explica la història d’en Lars Erickssong (Will Ferrell), un finlandès obsessionat des de petit per guanyar el concurs de música europeu per excel·lència.

La proposta pot semblar una paròdia o burla cap al festival i el seu estil histriònic però lluny d’això ens trobem amb una comèdia que fa un homenatge a aquest espectacle.

Al costat de Will Ferrell trobem una simpatiquíssima Rachel McAdams interpretant la Sigrit, millor amiga d’en Lars, que es converteix en part imprescindible de la història i que provoca l’evolució del personatge de Ferrell. McAdams també protagonitza un dels moments més èpics de la pel·lícula interpretant la cançó ‘Husavik‘. La sorpresa majúscula ve de la mà de Dan Stevens. El camaleònic actor explota aquí la seva cara més còmica i desenfadada en un paper sorprenent que es presenta com el rival d’Erickssong però acaba convertit en un brillant aliat. Ferrell i Steele no desaprofiten la frivolitat de la pel·lícula per fer una mica de denúncia sobre la llibertat sexual a certs països a través del personatge de Stevens.

En el fons la història no s’allunya dels cànons de la comèdia romàntica i la relació entre en Lars i la Sigrit segueix estrictament aquesta pauta però és en la resta on la pel·lícula destaca. Will Ferrell recupera el seu estil de personatges més surrealista i esbojarrats com havíem vist a Anchorman o Talladega Nights. Un estil que caracteritzava molts dels èxits de la productora Gary Sanchez Productions creada per Ferrell i Adam McKay i que es va dissoldre al poc de començar aquesta producció. És cert que en alguns moments la narració és irregular, baixant el ritme amb escenes innecessàries que provoquen aquesta duració una mica excessiva de la pel·lícula però en general passa de pressa sense fer-se excessivament pesada.

Que no us allunyi el seu estil exagerat o el seu argument surrealista perquè darrere d’això s’amaga una divertida comèdia amb alguns números musicals brillants.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda