Game of Thrones – A Knight of the Seven Kingdoms

Ho he posat al twitter només acabar el capítol i crec que és una bona manera de començar aquest post, A knight of the Seven Kingdoms és el capítol d’abans de tot. El capítol abans que moltes coses acabin i d’altres comencin, la calma abans de la tempesta i moltes metàfores més per descriure un capítol on no passa res però també passa molt.

Com sempre avisar que a partir d’aquest punt trobareu espòilers del capítol.

Normalment divideixo el resum del capítol en petits blocs segons la localització o els protagonistes però aquesta vegada optaré per una opció diferent fent un resum general en un sol bloc.

Winterfell, l’última llar

El capítol comença amb una espècie de judici a Jaime Lannister, el Matareis no és precisament molt apreciat al Nord i només la intervenció de Brienne de Tarth aconsegueix mantenir-li el cap sobre el coll. Qui també aconsegueix el perdó és Tyrion Lannister, el càrrec de Mà de la Reina penjava d’un fil però Jorah Mormont aconsegueix fer veure a Daenerys com n’està d’equivocada.

La jove reina segueix amb els fums molt pujats i el seu intent d’acostar-se a la Sansa Stark acaba de forma abrupta quan aquesta li recorda que el Nord no vol tornar a ser vassall de ningú. La Sansa em cau molt malament però aquí li reconec molt mèrit. La cuirassa amb la qual s’ha envoltat la filla gran dels Stark cau completament quan es troba amb Theon Greyjoy.

Un altre dels retrobaments més esperats és el d’en Tormund, l’Edd i en Beric Dondarrion amb en Jon. Ells són els últims reforços que rebrà el Nord abans de la gran batalla. Tot ens està preparant per  a aquesta gran batalla però encara no teníem clar quina era l’estratègia a seguir. Finalment en Bran aconsegueix imposar la seva opinió i s’ofereix com a esquer per atraue el Rei de la Nit. Estava clar que en algun moment o altre veuríem un nou enfrontament entre els dos, faltarà veure com es desenvolupa. Us imagineu en Bran aixecant-se?

A partir d’aquest punt el capítol es converteix en un seguit de comiats de personatges. A molts d’ells serà l’última vegada que els veurem i toca donar-los un emotiu comiat.

Aquest últim capítol m’ha fet patir molt pel futur de l’Arya Stark. Espero equivocar-me però no tinc clar que sobrevisqui a la guerra contra els caminants blancs. El personatge està en pau amb ella mateixa i el comiat amb en Gendry sembla un adéu definitiu al personatge.

Al contrari que l’Arya tinc força clar que en Grey Worm i la Missandei tindran un final feliç. Les platges de Naath són una bona opció per recompensar la dura vida dels dos antics esclaus.

El moment més emotius del capítol té lloc en un dels grans salons de Winterfell. La guerra fa estranys companys o ja em direu si al principi de temporada esperàveu veure en Tyrion i en Jaime compartint llar de foc amb en Tormund Matagegants, en Davos, en Poddrick i la Brienne. La conversa que mantenen és càlida i el moment àlgid arriba quan Jaime nomena cavaller a la Brienne de Tarth. Un moment de justícia que és impossible veure sense llàgrimes als ulls.

Fa uns paràgrafs he comentat el comportament de la Daenerys i també ho faré per acabar el resum d’aquest capítol. La mare dels Dracs porta tant temps fent el que li dóna la gana i sense que ningú la repliqui, que és incapaç d’acceptar crítiques o gent que li porti la contrària, per això el moment en què en Jon li revela el seu veritable origen la seva primera reacció és de rebuig. Daenerys vol el Tro de Ferro per ella i no la veig cedint ni un pam de poder. Pot acabar la seva relació amb en Jon de manera violenta? Ho sabrem ben aviat però no els vaticino un varen ser feliços per sempre.

El capítol acaba deixant-nos amb la mel a la boca, els caminants blancs a les portes de Winterfell, la gran batalla a punt de començar.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda