Game of Thrones – The bells

Amb Joc de Trons ens ha passat el mateix que quan ens passem llargues temporades sense follar, passem hores imaginant com serà i quan arriba l’hora de la veritat se’ns fa curt i ràpid. Igual que amb el sexe, amb Joc de Trons ens hem fet una idea tan específica del que volem i ens agrada que a l’hora de practicar-lo oblidem gaudir del viatge.

Ens queda només un capítol, 80 minuts per descobrir qui s’asseurà al Tron de Ferro i qui sobreviurà a les vuit temporades d’aquesta gran sèrie que compta amb seguidors i detractors a parts iguals. The Bells tanca trames i posa els fonaments d’un últim capítol on a tothom li tocarà prendre partit.

Com sempre trobareu espòilers a partir d’aquest punt.

El capítol comença amb el comiat de l’únic personatge que s’ha preocupat realment per donar el millor a Westeros i la confirmació a en Tyrion el títol de persona més llesta del regne li va gran. En Varys, a qui se’ns va presentar com un conspirador egoista ha demostrat ser una de les persones més preocupades pel benestar del Set Regnes capaç de sacrificar-se per intentar salvar el poble d’un nou tirà.

Si al post anterior us parlava que s’estava preparant el camí per la mort de Daenerys, aquest últim ens ho acaba de confirmar. La jove, tímida i delicada Targaryen que vam descobrir a la primera temporada ha anat evolucionant al llarg de la sèrie fins a la dictadora psicòpata que hem vist en aquest últim capítol. No ha sigut un canvi sobtat, a Daenerys fa temps que se li veuen els tics de nena consentida i de futura votant de VOX però han fet falta que incinerés a milers d’innocents perquè a molts els caigui la bena dels ulls.

Entre la batalla de Winterfell i l’assalt a Port Reial, sembla que la Daenerys ha tingut temps de llegir el Manual de uso de un dragon para dummies i, per primera vegada, l’utilitza com cal. Llàstima que sigui per assassinar a sang freda a milers d’innocents. Sembla que el Manual per no ser una arpia sense cor estava llogat a la biblioteca de Rocadrac.

Si la ceguera d’en Tyrion costa de justificar, la d’en Jon encara més. Podem dir que és un personatge honorable i que no vol trencar la seva paraula però un personatge que ha viscut defensant les injustícies no pot no veure el que està passant. Diuen que l’amor és cec però en aquest cas és més encertat dir que en Jon Snow és imbècil.

El mateix capítol que ha convertit finalment a Daenerys en un monstre és el que ens ha mostrat la cara més humana de la Cersei. Unes llagrimetes i que et caiguin centenars de quilos de roca a sobre no perdonen tot el mal que has fet al llarg de vuit temporades però fan una mica més tendre el comiat. En Jaime és un dels personatges que més ha evolucionat al llarg de la sèrie però el seu destí està lligat al de la seva germana des del primer capítol.

The bells també ens ha servit per acomiadar uns quants personatges secundaris que no tenen rellevància pel final de la història. Euron Greyjoy, Sandor Clegane i Gregor Clegane tenen el seu moment de glòria en el capítol i deixen la seva marca a la història de Joc de Trons.

Un personatge que ens ha acompanyat durant tot l’atac és l’Arya Stark. En molts moments hem patit pel seu destí però la petita dels Stark és un os dur de rosegar. La seva supervivència només pot significar un futur atemptat contra la Daenerys però molt em temo que no serà reeixit. L’Arya ja va acabar amb el Rei de la Nit, seria estrany fer-li repetir el paper. Jo veig més una revenja per la seva futura mort que un nou regicidi per part d’ella.

A partir d’aquí s’obren diversos escenaris amb dos finals possibles. O els Set Regnes queden sota el govern d’una Reina odiada i temuda o algú posa fi a la bogeria que acompanya la dinastia Targaryen. Per molt mal que em faci, les possibilitats de veure a Sansa Stark al Tron augmenten a cada capítol. Com vaig llegir en una frase molt encertada a twitter, tocarà imprimir camisetes amb el lema “Sansa was right

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda