Good Omens

Un dels meus pecats inconfessables és la meva total i completa ignorància de l’obra de Terry Pratchett. Sóc conscient de la seva existència però mai m’he llençat a començar-la. Per aquest motiu em declaro incapaç de valorar si ens trobem davant una bona adaptació de la novel·la escrita per Pratchett i Neil Gaiman però si per dir que és una sèrie divertida, atrevida, blasfema i, sobretot protagonitzada per dos carismàtics actors que cobreixen qualsevol deficiència que tingui la sèrie.

El dimoni Crowley (David Tennant) i l’àngel Aziraphale (Michael Sheen) es coneixen des del principi del temps. Fa tants anys que viuen a la Terra que faran l’impossible per evitar l’Apocalipsi desencadenat per l’arribada de l’Anticrist.

Amazon Prime ha estrenat finalment en format sèrie l’adaptació de Good Omens: The nice and accurate prophecies of Agnes Nutter, witch, un projecte que havia començat com ha pel·lícula i semblava mort després de la mort de Pratchett. Finalment el mateix Neil Gaiman s’ha fet càrrec de l’adaptació escrivint el guió i deixant la direcció en mans de Douglas Mackinnon.

La principal característica de la sèrie és el seu humor absurd i irreverent que et farà estimar-la o odiar-la sense punt mig.  Good Omens no és una sèrie fàcil de veure i és necessari entrar en el seu joc, el seu estil i el seu humor per gaudir-la plenament. Amb un ritme lent més semblant al d’un llibre que al d’una sèrie actual, Good Omens pot tirar enrere els espectadors més nerviosos que centren la seva atenció en l’apartat visual més que en el narratiu. Per sort, aquest estil queda definit des del primer moment i és fàcil decidir si vols seguir o abandonar.

El millor de la sèrie són els seus dos protagonistes. David Tennant i Michael Sheen són dos actors extremadament carismàtics que formen una magnífica parella de ball amb una química excel·lent. Ells sols mantenen la sèrie i li donen aquell punt extra que no tindria sense ells. Els dos actors es deixen portar per l’humor absurd i gaudeixen fent-ho, sobretot Tennant qui té un personatge que li permet explotar la seva vena més histriònica. Si no fos suficient amb aquests dos grans actors, tenim un grapat de secundaris de luxe. Al costat de Tennant i Sheen trobem Frances McDormand fent de veu de Déu, Jon Hamm interpretant l’àngel Gabriel o Brian Cox posant veu a la Mort i Benedict Cumberbatch fent el mateix amb Satanàs. Un repartiment de luxe.

No vull acabar sense destacar la banda sonora de Good Omens plena de cançons de Queen, The Killers, Muse o, evidentment, el Highway to Heaven de AC/DC.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda