Have a good trip

Al costat dels documentals sobre assassinats, segrestos i desaparicions que omplen el catàleg de Netflix, destaca aquesta sorprenent proposta escrita i dirigida per Donick Cary on tot de personatges coneguts ens expliquen les seves experiències amb al·lucinògens. Fins aquí tot normal fins que t’adones que el documental s’allunya dels tòpics de prevenció de l’ús de drogues per centrar-se en les experiències positives o divertides viscudes pels seus protagonistes.

Sting, Carrie Fisher, Natasha Lyonne, David Cross, Ben Stiller o Sarah Silverman són alguns exemples dels noms que trobarem en aquest documental i que ens expliquen les seves millors experiències prenent al·lucinògens. Algunes de les anècdotes són espectaculars com l’episodi de Sting amb la vaca o l’experiència de Carrie Fisher a la platja. Per fer més entretinguda l’experiència i allunyar-se del format d’entrevista simple, Cary complementa les històries dels protagonistes amb animacions o recreacions que reforcen l’absurditat d’algunes de les situacions.

Malgrat que el documental introdueix conceptes referents a investigacions científiques i tractaments medicinals basats en al·lucinògens, el cert és que el noranta per cent del seu contingut es basa en l’ús recreatiu de les substàncies i això pot arribar a deixar l’espectador una mica desconcertat, personalment a mi m’ha passat. Vist Have a good trip. Adventures in psychodelics he tingut la sensació que m’he perdut una experiència vital única i molt recomanable. Els personatges entrevistats no només parlen meravelles de les seves experiències, molts d’ells les relacionen directament amb la seva creativitat o en un punt d’inflexió a la seva vida. Només Ben Stiller es desmarca del pensament general del documental però sense condemnar o advertir de possibles conseqüències però, com a mínim, no en recomana l’ús com fan d’altres protagonistes.

No seré tan ingenu com per negar la facilitat per aconseguir substàncies al·lucinògenes ni tan curt de mires com per negar les seves possibilitats en tractaments medicinals però em sembla una mica atrevit presentar-les com quelcom divertit i innocuo en una plataforma fàcilment accessible al gran públic. No negaré que m’ho he passat molt bé amb les anècdotes explicades i també he trobat excel·lent la naturalitat amb què noms molt coneguts han accedit a parlar del tema, però he trobat a faltar un cert contrapunt educatiu. Presentar el LCD, els bolets al·lucinògens i altres substàncies com quelcom simplement positiu em sembla lleugerament perillòs.

Acabat el documental només us diré que m’ho he passat molt bé i que m’han entrat moltes ganes de buscar alguns bolets per descobrir el sentit de l’univers o el propòsit de la vida.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda