Hubie Halloween

Sempre he sigut, i sempre seré, gran defensor de l’humor sense límits. Et pot fer més o menys gràcia però sempre que no es busqui la humiliació, poder riure’ns de tot i de tothom és un exercici extremadament sa. Això no vol dir que m’agradi tota mena d’humor, algun estil em fa molta gràcia, algun altre no tanta i poquets gens. També existeix aquell humor que em feia gràcia quan tenia 12 o 13 anys i que ara ja no m’entra de cap manera. L’estil d’Adam Sandler formaria part d’aquest últim.

Hubie Halloween és l’última incorporació a l’acord que van signar Sandler i Netflix i que ens ha portat despropòsits com The ridiculous 6 o The Do-Over. No m’entengueu malament, no critico Sandler per arribar a aquest acord, a ell li donen la pasta i li deixen fer el que vol, si no hi ha ningú al volant per controlar el producte, no és problema seu. L’actor es rodeja d’amics, coneguts i saludats tant davant com darrere la pantalla per dedicar-se a fer el ruc amb bromes de caca, culo, pedo, pis i un personatge que ens recorda massa el seu Little Nicky de fa vint anys. Com he dit, un estil d’humor que només em faria gràcia si tornés a tenir 13 anys o fos com cert fanàtic de les Tortugues Ninja amb les inicials J.C. i de nom Jacint Casademont.

En Hubie (Adam Sandler) viu a Salem i li encanta el Halloween però també vetllar per la seguretat dels seus veïns. Tot ser la diana de les burles dels habitants del poble, ell es passa el dia vigilant que tot estigui bé i ningú prengui mal. Quan la nit de Halloween comenci a desaparèixer gent, en Hubie s’haurà d’omplir de valor i enfrontar-se a un gran perill.

L’humor de Hubie Halloween es basa en l’escatologia, el mal gust i un parell de running gags que perden la gràcia a la tercera repetició. Tot és previsible, vist i repetitiu de la filmografia de Sandler o del seu estil particular fins al punt de tenir la sensació que ja has vist abans la pel·lícula. Només un gag va aconseguir fer-me riure. No us l’explicaré per no aixafar-vos l’únic moment divertit de la pel·lícula però pels que l’heu vist té lloc a la ràdio i un exjugador de basquet com a protagonista. Aguantar 102 minuts per un sol gag és excessiu.

Com sempre passa amb aquest estil de pel·lícules, el repartiment està plagat de noms coneguts que van a passar l’estona, cobrar el xec i divertir-se amb els seus amics. Ben Stiller, Kevin James, Ray Liotta (que encara s’està preguntat què fa aquí), Julie Bowen o el millor duo de la pel·lícula format per Steve Buscemi i Rob Schneider són alguns dels actors que acompanyen Sandler en aquesta producció. És evident que tots ells van a passar-s’ho bé i això es reflecteix a la pantalla.

Netflix segueix ampliant el seu catàleg amb qualsevol cosa, sense preocupar-se de la qualitat i buscant només quantitat i Hubie Halloween és d’aquestes pel·lícules pensades per rebentar les visualitzacions la primera setmana i perdre’s per sempre més a la paperera de la història televisiva. Si voleu llençar gairebé dues hores de la vostra vida, sou prou lliures de fer-ho, però no us ho recomano.

No vull tancar el post sense recordar la segona i última cosa bona de la pel·lícula i és el record que Sandler i l’equip té cap a Cameron Boyce. El jove actor formava part del repartiment però va morir poc abans de començar el rodatge. El film va dedicat a la seva memòria.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda