Jack Ryan – Temporada 2

Al llarg dels anys són diversos els actors que han posat rostre al cinema a l’espia creat per Tom Clancy. L’any 1990 Alec Baldwin es posava a la pell de Ryan a la memorable ‘La caza del octubre rojo’, dos anys després, Harrison Ford substituia Baldwin a les dues seqüeles posteriors, ‘Juego de patriotas’ i ‘Peligro inminente’ que semblava tancar una trilogia basada en el personatge. Uns anys després es va intentar recuperar el personatge amb Ben Affleck interpretant-lo a ‘Pánico nuclear’ i Chris Pine ‘Jack Ryan: Operación sombra’ però cap dels dos projectes estava a l’altura i no van tenir continuïtat. No ha sigut fins al passat 2018 que sembla haver-se trobat la fórmula per tornar el personatge a primera fila amb una adaptació televisiva adaptant la història i el personatge als temps actuals. Ara és John Krasinski qui porta el rostre de Ryan, una opció que va sorprendre però que s’ha demostrat ser una decisió totalment encertada.

La segona temporada arranca poc després d’on va acabar la primera i recupera els personatges de Ryan (John Krasinski) i James Greer (Wendell Pierce) com a principals protagonistes amb les incorporacions de Jordi Mollà, Noomi Rapace i, el sempre brillant, Michael Kelly que complementen a la perfecció el duet protagonista. D’entre els secundaris John Hoogenakker recupera el paper de Matice, personatge que aconsegueix ser memorable sense ser dels principals tant a la primera com en aquesta segona temporada. Esperem que personatges com els de Rapace o Kelly tinguin continuïtat en futures entregues.

Aquesta vegada l’acció es trasllada a Venezuela amb en Jack Ryan involucrat en un procés de transició política que afecta l’estabilitat del país Sud-americà i que afectarà Ryan d’una manera molt personal. Ens trobem davant d’un Ryan molt més segur d’ell mateix que accepta les seves responsabilitats i pren decisions d’una manera molt més directe i decidida que la temporada anterior. Jack Ryan és l’evolució natural del Jack Bauer de ’24’ que ja no té cabuda en el món actual.

Igual que ha passat amb el personatge, la sèrie també s’ha tornat més directe i decidida amb un ritme que t’atrapa des del primer capítol i t’obliga a racionar els capítols per no trobar-t’he que t’has acabat la temporada amb menys de tres dies.

Aquesta segona temporada també serveix per reafirmar l’encert en escollir John Krasinski com a nou Jack Ryan. Érem molts els que no vèiem clar l’actor interpretant el personatge. La primera temporada ja ens va treure tots els dubtes i aquesta ha fet callar tots aquells que encara en podien tenir algun. Jack Ryan ha trobat un nou rostre i esperem que li duri molts anys.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda