Justice League Dark: Apokolips War

Després de 15 pel·lícules, el DC Animated Movie Univers arriba al seu final amb una de les millors pel·lícules d’aquesta saga. Aquesta sèrie de pel·lícules formen part de l’univers iniciat amb Justice League: The Flashpoint Paradox i que seguia la línia de The New 52 de l’univers DC. Dins d’aquesta continuïtat hem tingut pel·lícules molt bones com Batman: Hush però també produccions més fluixes com Wonder Woman: Bloodlines. Malgrat tot en línies generals ens hem trobat amb un molt bon nivell.

Apokolips War és continuació directa de Justice League Dark (2017) on coneixíem molts dels seus protagonistes i arriba per tancar de forma definitiva aquesta línia temporal. A partir d’aquí s’obrirà una nova sèrie de pel·lícules que començarà amb Superman: Man of Tomorrow.

Decidits a eliminar d’una vegada per totes les intencions de conquerir la Terra per part de Darkside, la Lliga de la Justícia capitanejada per en Superman decideix passar a l’acció i atacar-lo en el seu propi planeta mentre els Teen Titans es queden a la Terra per defensar-la. El pla fracassa estrepitosament i Darkside aconsegueix eliminar la majoria dels herois i conquerir el planeta. Dos anys després alguns dels supervivents decideixen intentar una nova acció desesperada per recuperar el control.

Seguint la línia de moltes de les produccions animades, Apokolips War té un to adult on la violència té un paper predominant. Cal recordar que aquestes pel·lícules van dirigides a un públic més adult o juvenil, deixant enrere els espectadors més joves. Apokolips war porta els herois al límit, mostrant el sacrifici o la transformació de molts d’ells d’una manera freda i directe que impacta a l’espectador.

Un dels encerts d’aquesta producció és cedir el protagonisme a personatges menys coneguts com ara Constantine o Raven que agafen el relleu dels herois més clàssics i ens permeten veure nous punts de vista. La conversió de molts herois i el sacrifici d’alguns dels enemics clàssics ens porta a descobrir un univers on la línia que divideix els bons i els dolents queda difuminada per l’aparició d’un enemic més gran. Poques vegades hem vist els protagonistes de l’univers DC enfrontar-se a la desesperació de la manera que ho veiem a Apokolips war.

En l’apartat visual, Apokolips war manté l’estil de les produccions basades en The New 52, mostrant-nos una visió més realista dels herois i oferint-nos un bon nivell d’animació. És en l’argument on la producció destaca amb una història adulta i ben construïda per ens ofereix una bona combinació d’acció amb drama i petites dosis d’humor.

Ho he dit al principi però no em fa res repetir-me, Apokolips War és una de les millors produccions d’aquest univers que ha aconseguit una continuïtat i coherència que Warner i DC no han sapigut traslladar a les pantalles de cinema. Un univers que res enveja al creat per Marvel però oferint-nos una visió més adulta i violenta dels superherois.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda